Tort cu ricotta si mousse de fructe de padure

de Xandrinne in Torturi, 1 Iun 2014 | 9274 vizualizari

 

Acesta este unul dintre torturile care mi-a lasat o impresie deosebit de buna. Il consider potrivit pentru o zi in care serbam copilaria, in toata splendoarea sa. La multi ani tuturor copiilor! La multi ani copilului care salasuieste in sufletul fiecaruia dintre noi!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua,
  • 150 g zahar,
  • 130 g faina,
  • 20 g cacao,
  • esenta de vanilie.
  • Mousse de fructe de padure:
  • 200 g fructe de padure,
  • 120 g zahar,
  • 8 g gelatina,
  • 350 ml frisca.
  • Crema cu ricotta:
  • 250 g ricotta,
  • 90 g zahar,
  • 1 gelatina,
  • 250 ml frisca.
  • Glazura:
  • 100 ml frisca,
  • 100 g ciocolata cu lapte.
  • Sirop:
  • 300 ml apa,
  • 100 g zahar,
  • esenta de rom.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ricotta si mousse de fructe de padure:

Pentru blat mixam ouale cu zaharul si esenta de vanilie (si un praf de sare), timp de 20 de minute. Incorporam faina cernuta impreuna cu cacaua, amestecand usor cu lingura de lemn, de jos in sus; faina o punem in trei transe.  Turnam compozitia de blat intr-o forma cu pereti detasabili (a mea a fost de 24 cm diametru), tapetata cu hartie de copt. Coacem  in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 30 de minute (sau pana blatul trece proba scobitorii). Scoatem blatul din forma si-l lasam la racit pe un gratar.

Pregatim si siropul, din apa, zahar si esenta de rom (le dam un clocot-doua).

Mai intai punem gelatina la inmuiat, in apa rece, cat s-o acopere; incalzim fructele pe foc mic, impreuna cu zaharul,  si amestecam pana se topeste acesta din urma, iar fructele devin moi. NU fierbem!

Mixam fructele la robot si trecem piureul obtinut prin sita, pentru a elimina samburii. Punem piureul de fructe pe foc, 2-3 minute, pana se incalzeste foarte bine. NU fierbem! Adaugam gelatina hidratata, amestecam bine pentru incorporare si lasam la racit.
Mixam bine frisca si adaugam piureul de fructe; amestecam usor cu o spatula, pentru incorporare.

Feliem blatul racit in trei; asezam o foaie de blat pe un platou, punem in jurul ei inelul formei de copt si-l pensulam cu sirop.

Turnam peste prima felie de blat mousse-ul de fructe de padure (daca vreti puteti lasa in piure si bucati mai mari de fructe). Acoperim cu a doia felie de blat, pensulam cu sirop.

Punem cealalta gelatina la hidratat in apa rece cat s-o acopere; amestecam ricotta cu zaharul, mixam frisca. Punem gelatina hidratata intr-un vas la bain marie, pana se lichefiaza, fara a o fierbe! O adaugam in compozitia cu ricotta.

Compozitia cu ricotta o incorporam in frisca batuta. Turnam crema peste a doua felie de blat. Nivelam.

Acoperim cu a treia felie de blat; pensulam cu sirop si dam tortul la rece minim 3 ore. Incalzim frisca si adaugam ciocolata rupta bucatele; amestecam bine pana se topeste ciocolata (NU fierbem!) Glazura, usor racorita, o turnam peste tort. Inlaturam inelul formei de copt.

Decoram dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ricotta si mousse de fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (25)

Lia_ 1

03.06.2014, 07:03

stilul tau extraordinar

xana 1

07.06.2014, 00:28

Super!

Xandrinne 1

08.06.2014, 21:56

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

de Rocsi 9

ieri la 19:32

Placinta cu branza si vanilie - Reteta simpla si rapida

de laura_n 7

ieri la 16:32

Cheesecake cu dulceață de smochine - Desertul delicios și rapid la pahar

ieri la 10:11

Prajitura cu prune si mascarpone - Desert delicios de toamna

de oanapl 7

pe 29.09 la 18:33

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort spirala (pentru copii)