Blatul: Se bat ouale cu zaharul pana devin spumoase ,se adauga treptat si uleiul.Dupa care se pune usor faina ,cacaoa si praful de copt.incercand sa nu lasam cocoloase.Se pune compozitia intr-o forma rotunda si se da la cuptor pentru 20 de minute la 180 °(depinde de cuptor puteti verifica daca este gata cu o scobitoare ).
Crema de ciocolata: Se bate oul cu jumatate din zahar pana devine spuma.adaugam faina si cacaua sau ciocolata topita .Intre timp punem pe foc laptele cu zaharul ramas ,la foc mic.Cand da sa fiarba il luam de pe foc si adaugam crema usor amestecand in continu pana devine omogena.Punem cratita pe foc mic si amestecam pana ce compozitia devine cremoasa.Cand este gata stingem focul si adaugam untul.Se amesteca bine si se lasa la racit.
Blatul racit il taiem in doua, il insiropam cu sucul din compot,iar pe marginea lui asezam in forma de cerc piscoturi usor insiropate .In golul ramas punem fructetele taiate ,frulate si crema .Asezam cealalta parte de blat si o insiropam tot cu sucul din compot.Se da la rece pentru cateva minute chiar si o ora.Dupa care se imbraca in frisca si se orneaza dupa gust.
1
Compotul poate fi si de ananas sau caise :)