Un tort rapid, racoros si putin costisitor, dulce acrisor fara oua si fara coacere.
Am inceput cu crema de vanilie. Am amestecat budinca cu faina, zaharul si putin lapte rece, apoi am turnat lapte caldut putin cate putin omogenizand continuu. Am pus pe foc si am fiert (2-3 clocote) de asemeni mestecand continuu. La sfarsit am pus untul si esenta de vanilie.
Am lasat sa se raceasca dar nu de tot pentru ca se toarna calduta peste piscoturi.
Am luat o forma de cozonac. am tapetat cu folie si am asezat primul rand de piscoturi insiropate doar putin pe ambele parti. Am asezat intai piscoturile pe latul formei. Peste piscoturi am pus un strat subtire de gem, am acoperit cu crema de vanilie si am pus al doilea rand de piscoturi de-a lungul formei de data aceasta si am alternat asa pana la ultimul rand de piscoturi dupa care am dat la rece.
Cand s-a inchegat bine, am rasturnat si am ornat cu frisca pentru ca nu mi-a ajuns crema de vanilie, de obicei ornez tot cu crema de vanilie. Am presarat ness deasupra si am stropit cu topping de visine.
1
reteta se poate face de post cu biscuiti si crema de gris.
2
Gemul trebuie sa fie acrisor, se amesteca cu putina zeama de lamaie daca este dulce.