Tort cu piersici

de lilik in Torturi, 29 Dec 2010 | 6506 vizualizari

 

Am facut acest tort pt o cunostinta si am primit o multime de complimente ,dar nu am poza cu sectiunea...daca o primesc o postez:)

 

INGREDIENTE

pt blat:

  • 5 oua
  • 150 gr zahar
  • 150 gr faina
  • 1 praf de sare
  • vanilie
  • 5 linguri apa calduta

pt crema:

  • 4 galbenusuri
  • 100 gr zahar
  • 50 gr faina
  • 500 ml lapte
  • vanilie
  • 250 ml frisca lichida

pt decor:

  • 250 ml frisca lichida
  • 1 cutie compot de piersici de 800 gr
  • colorant alimentar galben
  • bombonele colorate(facultativ)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu piersici:

Pregatirea blatului:

punem ouale cu zaharul,praful de sare si apa intr-un vas mai mare si le batem cu mixerul 15-20 min pana se umfla bine,apoi adaugam faina cernuta si vanilia si amestecam cu o lingura de lemn de jos in sus sa nu se desumfle.

punem compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina si dam la cuptorul preancalzit la 180° timp de 25-30 de min(facem proba cu scobitorea).

Pregatirea cremei:

amestecam galbenusurile cu zaharul,apoi adaugam faina si vanilia,amestecam bine si adaugam treptat laptele,amestecand continu.

punem compozitia pe foc mic si lasam sa fiarba cateva minute pana se ingroasa,amestecand mereu sa nu faca cocoloase si sa nu se lipeasca.

lasam crema la racit si intre timp punem piersicile la scurs,compotul il tinem deoparte pt ca il vom folosi pt insiroparea blatului.

cand crema este rece batem frisca cu putina vanilie si o punem peste crema,amestecand cu o lingura de jos in sus pana se omogenizeaza.

odata scurse piersicile le taiem felii.

Asamblarea:

taiem blatul in 3 si punem o parte pe platou,o insiropam si deasupra punem 1/2 din crema,o intindem si deasupra cremei punem felii de piersica,acoperim cu alt blat,insiropam,punem crema,felii de piersica si alt blat pe care il vom insiropa.

dupa ce l-am asamblat batem frisca cu putina vanilie;o parte o vom lasa alba,iar in cealalta vom pune putin colorant alimentar.

intindem pe tort un strat de frisca alba si decoram cu felii de piersica,frisca si bombonele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Diplomat cu portocale - Reteta cu nr. 300