Tort cu piersici

de lilik in Torturi, 29 Dec 2010 | 6905 vizualizari

 

Am facut acest tort pt o cunostinta si am primit o multime de complimente ,dar nu am poza cu sectiunea...daca o primesc o postez:)

 

INGREDIENTE

pt blat:

  • 5 oua
  • 150 gr zahar
  • 150 gr faina
  • 1 praf de sare
  • vanilie
  • 5 linguri apa calduta

pt crema:

  • 4 galbenusuri
  • 100 gr zahar
  • 50 gr faina
  • 500 ml lapte
  • vanilie
  • 250 ml frisca lichida

pt decor:

  • 250 ml frisca lichida
  • 1 cutie compot de piersici de 800 gr
  • colorant alimentar galben
  • bombonele colorate(facultativ)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu piersici:

Pregatirea blatului:

punem ouale cu zaharul,praful de sare si apa intr-un vas mai mare si le batem cu mixerul 15-20 min pana se umfla bine,apoi adaugam faina cernuta si vanilia si amestecam cu o lingura de lemn de jos in sus sa nu se desumfle.

punem compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina si dam la cuptorul preancalzit la 180° timp de 25-30 de min(facem proba cu scobitorea).

Pregatirea cremei:

amestecam galbenusurile cu zaharul,apoi adaugam faina si vanilia,amestecam bine si adaugam treptat laptele,amestecand continu.

punem compozitia pe foc mic si lasam sa fiarba cateva minute pana se ingroasa,amestecand mereu sa nu faca cocoloase si sa nu se lipeasca.

lasam crema la racit si intre timp punem piersicile la scurs,compotul il tinem deoparte pt ca il vom folosi pt insiroparea blatului.

cand crema este rece batem frisca cu putina vanilie si o punem peste crema,amestecand cu o lingura de jos in sus pana se omogenizeaza.

odata scurse piersicile le taiem felii.

Asamblarea:

taiem blatul in 3 si punem o parte pe platou,o insiropam si deasupra punem 1/2 din crema,o intindem si deasupra cremei punem felii de piersica,acoperim cu alt blat,insiropam,punem crema,felii de piersica si alt blat pe care il vom insiropa.

dupa ce l-am asamblat batem frisca cu putina vanilie;o parte o vom lasa alba,iar in cealalta vom pune putin colorant alimentar.

intindem pe tort un strat de frisca alba si decoram cu felii de piersica,frisca si bombonele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu capsuni