Ce sa facem bun? Un tort! Reteta o gasiti si aici pe site-ul meu http://noiinbucatarie.ro/tort-de-ciocolata/
Mod de preparare blat:
Am fiert apa si am amestecat-o cu cacao pana cand s-a omogenizat.
Am batut albusurile spuma, dupa care am adaugat 150 g zahar si am batut in continuare pana cand au avut consistenta unei bezele.
Galbenusurile se bat si ele cu 150 g zahar pana cand se topeste zaharul, apoi se adauga uleiul si se amesteca bine. Se adauga peste galbenusurile batute, compozitia de cacao, faina si praful de copt si am amestecat bine.
Peste compozitia de galbenusuri se adauga albusurile batute spuma si se amesteca usor cu o lingura de lemn.
Se toarna compozitia intr-o tava cu diametrul de 28 de cm si se da la cuptorul preincalzit pentru 40-50 de minute, pana cand trece testul cu scobitoarea.
Se lasa la racit si apoi se taie pe jumatate.
La asamblare se va pune prima partea care a fost deasupra , iar deasupra vom pune partea de jos (ca este mai uniforma).
Crema: am folosit un plic de crema instant de ciocolata, pe care am batut-o spuma cu 200 ml lapte. Am adaugat peste crema 100 de g de margarina batuta spuma cu 150 g zahar pudra.
Am asamblat tortul, apoi l-am ornat cu un strat de frisca si cu 200 g ciocolata topita pe baie de aburi , subtiata cu 2 linguri de smantana.