by edith frincu....Foarte bun!
Se mixeaza untul cu zaharul, apoi se adauga galbenusurile. Se adauga nucile, faina si praful de copt. Albusurile se bat spuma si se adauga peste compozitia de mai sus. Topim ciocolata la bain-marie sau microunde si o adaugam si pe ea langa celelalte ingrediente. Dam la copt, pt aproximativ 40 de minute.
Mixam bine untul cu zaharul pudra si vanilia. Adaugam frisca batuta peste unt, mixand continuu. La urma, adaugam nucile macinate.
Punem 5 linguri de zahar la caramelizat, iar cand s-a topit zaharul adaugam 200 ml apa si lasam pe foc pana cand tot zaharul este topit.
Intre timp topim ciocolata pe baie de aburi si punem cate o lingura din amestecul de apa si zahar si amestecam pana se termina toata apa.
Taiem blatul racit in 3 parti egale, pe orizontala Insiropam blatul de jos, , punem jumatate crema si apoi blatul urmator. Iar insiropam si punem restul de crema si ultimul blat.
Deasupra, punem glazura dintr-o miscare, fara sa netezim deloc, ca sa ramana tortul frumos. Ornam dupa preferinta.