Tort cu nuca, stafide si whisky

de laura_n in Torturi, 27 Aug 2012 | 5022 vizualizari

 

Un tort bestial...pe cuvantul meu!!!
Am gasit o reteta de tort cu whisky (reteta scotiana cica) si l-am prestat. Am fost putin dezamagita de blatul copt care nu era deloc inalt, pufos si sexos. (nu am gasit alta rima)
Dar gustul...domle', gustul...este bestial, pe cuvantul meu :P

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 170 gr stafide
  • 200 ml apa
  • 100 gr unt
  • 140 zahar (eu am folosit brut)
  • 1ou
  • 2 linguri whisky
  • 170 gr faina alba
  • 1 lingurita rasa bicarbonat
  • 1 lingurita nucsoara rasa
  • 1/2 lamaie (zeama)
  • 70 gr miez de nuca
  • 1 lingurita sare
  • pentru umputura:
  • 60 gr unt
  • 100 gr zahar pudra (reteta originala impunea 200 gr zahar, dar eu am folosit crema de lamaie)
  • 1 lingura whisky
  • 4 linguri lemon curd (asta este in plus fata de reteta originala)
  • 4 lg lapte (in plus fata de reteta originala)
  • pt decor
  • reteta originala cerea bombonele colorate decor insa eu am folosit cele de mai jos
  • stafide
  • fulgi de ciocolata
  • scortisoara rasa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuca, stafide si whisky:

Intr-un vas, inmuiem stafidele cu apa, cat sa le acopere si le fierbem cam 10 min, apoi le scurgem si pastram siropul.

Untul moale il mixam cu zaharul. Cand compozitia devine cremoasa, adaugam oul si continuam sa mixam. Incorporam faina, bicarbonatul, un praf de sare, nucsoara, turnand pe parcurs si doua lingurite cu sirop de stafide. Amestecam bine, apoi adaugam stafidele, 1 lingura zeama lamaie,  nucile tocate si cele doua linguri de whisky. Turnam compozitia intr-o forma de chec (eu insa am folosit forma rotunda de copt), dar acum recomand o tava de chec. Coacem cam 30 min in cuptorul incalzit la 180 grade C.

Crema se obtine amestecand untul moale cu zaharul. Adaugam 2 lingurite de whisky si lemon curd si amestecam bine. Desfacem cu putin lapte si apoi dam crema la frigider.

Dupa ce s-a copt si s-a racit blatul, se taie in doua straturi (nu a crescut foarte inalt) si se pune un strat generos de crema. Tortul obtinut se imbraca in restul de crema, se rade ciocolata deasupra, se pune o mana de stafide si se pudreaza cu scortisoara. Se da la rece cam o ora dupa care se poate servi.

TIPS-URI

1

pentru un tort serios (ceva mai mare) recomand dublarea cantitatilor

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca, stafide si whisky" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (57)

laura_n 1

28.08.2012, 21:26

va multumesc mult

T I M E A 1

31.08.2012, 23:27

Ela68 1

09.10.2013, 20:16

"100 gr zahar pudra (reteta originala impunea 200 gr zahar, dar eu am folosit crema de lamaie)" adica sa inteleg ca ai pus 100 gr de zahar si restul crema de lamaie ?
Iti dai seama ca l-am cautat si l-am salvat

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort grenoblez cu cafea si nuci