Tort cu nuca

de Madelline in Torturi, 3 Mar 2014 | 6929 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 4 lg apa rece
  • 10 lg zahar
  • 10 lg faina
  • 1 praf copt
  • putin unt pt forma
  • hartie de copt
  • CREMA:
  • 500 ml lapte
  • 3 lg amidon
  • 2 lg cacao
  • 3 lg zahar
  • 150 gr unt
  • 2 lg zahar pudra
  • esenta rom
  • 1/2 cana nuca macinata
  • SIROP:
  • 3 lg zahar
  • 2 cani apa
  • esenta rom sau vanilie
  • ORNAT:
  • Frisca hulala
  • Nuci macinate
  • ciocolata rasa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuca:

Blatul:

Separam ouale,albusurile le mixam cu un praf de sare,adaugam zaharul treptat,mixam pana devin spuma tare.

Adaugam si galbenusurile,cele 4 lg de apa rece si amestecam de  jos in sus.

Incingem cuptorul la 180 grade.

La sfarsit punem faina treptat cu praful de copt si amestecam foarte bine de jos in sus.

Ungem o tava cu unt ,o tapetam cu hartie , turnam compozitia si o adaugam in cuptorul incins la 180 grade pt. 35 40 min.

Nu deschidem usa cuptorului in primele 15 min,facem testul cu scobitoarea .

Crema:

Amestecam amidonul,zaharul si cacaoa cu cateva lg de lapte,amestecam cu un tel foarte bine.Restul de lapte il punem la fiert.

Cand incepe sa fiarba laptele punem si amestecul,amestecand tot timpul cu telul sa nu se formeze cocoloase.

Cand incepe sa se ingroase oprim focul si o lasam sa se raceasca.

Adaugam untul mixat cu zaharul pudra, nucile macinate si esenta de rom peste crema rece.

Siropul:

Punem o craticioara pe foc,adaugam zaharul,lasam sa se caramelizeze apoi punem apa,asteptam sa se topeasca tot zaharul si oprim focul,adaugam esenta.

Taiem blatul in 3 straturi egale,insiropam pe rand si punem cate un strat de crema.

Eu am ornat cu frisca si nuci macinate.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu aroma de portocale si frisca