Lady's Cake

de Lau in Torturi, 26 Iun 2014 | 5982 vizualizari

 

Multumes Miha pentru aceasta reteta.Este un tort foarte bun mai ales pentu cei ce iubesc nuca de cocos:)

 

INGREDIENTE

  • Blat alb
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura amidon
  • 2 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • 1/2 praf de copt
  • Blat maro
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura amidon
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura cacao
  • esenta de rom
  • 1/2 praf de copt
  • Mousse de cocos
  • 2 oua
  • 5 linguri zahar
  • 100 g nuca de cocos
  • 350 ml lapte
  • 3 linguri amidon alimentar
  • 250 ml frisca
  • Ganache de ciocolata
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 250 ml frisca
  • Decor
  • bomboane de biscuiti
  • 100 g pesmet biscuiti
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lady's Cake:

Blat alb-Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si esenta pana devin ca o crema, adaugam amidonul amestecat cu praful de copt, faina si amestecam pana ce se omogenizeaza. Separat mixam albusurile spuma cu un praf de sare si se incorporeaza usor in crema de galbenusuri, amestecand cu miscari usoare. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea, lasam sa se raceasca.

Blatul maro se prepara intocmai ca blatul alb

Mousse de cocos - laptele in punem intr-o cratita pe foc, cand da in clocot adaugam nuca de cocos,amestecam si lasam la inmuiat cateva ore (sau peste noapte). Dupa care il punem intr-o strecuratoare si il lasam sa se scurga bine lichidul.

Ouale le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul,adaugam amidonul si mixam bine.

Laptele il punem din nou pe foc,cand incepe se fiarba adaugam in fir subtire peste crema de ou amestecand continuu,

Punem cratita din nou pe foc si amestecam continuu pana ce se ingroasa,lasam sa se raceasca.

Ganache de ciocolata-ciocolata o rupem bucatele,adaugam frisca si punem pe foc pana ce se topeste(avand grija sa nu fiarba). Dam la frigider cateva ore dupa care o mixam pana obtinem o frisca pufoasa,

Asamblare-intr-o tava detasabila,adaugam blatul alb-il insiropam-adaugam crema de ciocolata (deasupra eu am adaugat si putina crema de cocos) adaugam blatul maro-insiropam-mousse-ul de cocos,dam cateva ore la rece.

Dupa care il acoperim cu un strat de pesmet de biscuiti si se orneaza cu bomboane de biscuiti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lady's Cake" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

la 19:27

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de ciocolata si unt