Incalzeste cuptorul la 180 de grade. Pregateste o tava detasabila de tort de 23 cm, unge-o cu ulei si pune o foaie de copt ca sa nu se lipeasca blatul
Mixeaza untul moale 2 minute pana devine pufos si apoi adauga zaharul. Adauga vanilia si uleiul si mixeaza in continuare
Urmeaza cate un galbenus de ou, apoi cate un ou intreg
Amesteca faina cu sarea si praful de copt si pune jumatate in compozitie. Mixeaza usor, adauga jumatate din laptele batut, iar faina si restul de lapte batut
Separat, mixeaza smantana pentru frisca, rece, pana se intareste si adaug-o treptat in compozitia de aluat. Amesteca usor cu o spatula de jos in sus.
Pune aluatul in forma de tort si coace-l cam 40 de minute. Verifica cu o scobitoare daca este facut.
Scoate blatul din cuptor si lasa-l 10 minute, apoi desfa forma si lasa-l pe un gratar sa se raceasca de tot
Intre timp, prepara crema. Mixeaza crema de branza cu untul moale, apoi adauga zaharul si vanilia. La final, incorporeaza nuca de cocos
Taie blatul in 2, pune primul strat pe un platou, intinde o treime din crema, pune al doilea blat si imbraca tortul cu crema ramasa. Formeaza mici moturi sau moate cu o lingura si imbraca apoi tortul cu nuca de cocos proaspat rasa si fulgi de ciocolata alba
Arata ca un bulgare de zapada! Si acum trebuie sa-l lasam la frigider 2-3 ore sa se intareasca