Avand ca baza Tiramisu reţetă originală, am inventat o tarta rapida si delicioasa ! :)
Crema:
Tiramisu reţetă originală
Zaharul cu uleiu se mixeaza cateva secunde, apoi se adauga,pe rand cate un ou, pana consistenta e 'aerata', mai apoi se aduga praful de copt cernut sau stins, cacaua si faina cernute.Se da la foc (180grade).
Crema: galbenusurile se freaca cu zaharul pe aburi,pana se ingroasa, la final se raceste.
Branza dulce se mixeaza cu cele 2 linguri de zahar pana arata ca o crema.Aceasta se amesteca cu crema rezultata din galbenusuri. Blatu se uda cu o ciocolata calda sau putina apa fierbinte amestecata bine cu putina ciocolata. Peste blat se intinde crema de branza.
Ciocolata se topeste pe aburi cu atentie si se adauga cubul de unt sau smantana dulce, apoi se intinde cu miscari rapide peste branza.Se poate decora cu fructe proaspete/din compot/congelate sau simpla, contrastul dintre branza si ciocolata v-a fi delicos. E de preferat sa se lase peste noapte la rece.