Mini tort "Diplomat"

de LUK in Torturi, 31 Mar 2013 | 12926 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 4 linguri de faina
  • 4 linguri de zahar
  • o jumatate de lingurta de praf de copt
  • esenta de vanilie

Pentru crema:

  • 400 ml frisca lichida
  • o mana de stafide
  • esenta de rom
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri zahar pudra
  • un compot mai mic de ananas
  • un iaurt natural 3.5%grasimae
  • 8 gr gelatina
  • 100ml frisca pt ornat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini tort "Diplomat":

 Pentru blat:

Separa albusurile de galbenusuri.Amesteca faina cu praful de copt.Bate albusurile pana devin spuma tare.Adauga treptat zaharul si mixeaza in continuare.Cand ai obtinut o spuma tare adauga galbenusurile amestecate  in prealabil cu lingura.Incorporeaza usor galbenusurile amestecand de jos in sus cu o lingura de lemn.Adauga treptat faina amestecand usor.Amestecul obtinut se toaran intr-o tava unsa cu ulei si pudrata cu putina faina.Tava mea are 30cm lungime si 20 latime.Se coace la foc mediu cca 30 min(verificati cu scobitoarea , sa nu se lipeasca aluatul de ea).Scoatem blatul din tava si il taiem in 3 fasii egale.

Crema(se poate pregati cat e blatul la cuptor):

Punem 2 linguri cu zahar intr-un ibric cu apa sa se topeasca zaharul.Adaugam esenta de rom si stafidele si le lasam sa stea in apa cca 30 min(dupa ce am luat ibricul de pe foc)

Hidratam gelatina in 50ml apa.Batem frisca tare.Cand s-a hidratat gelatina o topim la foc mic sau pe baie de abur,sa nu fiarba.Gelatina o turnam peste iaurtul amestecat cu zahar pudra .Acesta il punem apoi in frisca,turnam si ananasul scurs de suc,stafidele hidratate in apa cu esenta de rom si amestecam.

Insiropam fiecare fasie cu apa in care au stat stafidele si ungem cu crema de mai sus.

Ornam cu cei 100ml frisca batuta pana se intareste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini tort "Diplomat"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat