Tort cu mure si ciocolata

de gaby_duceag in Torturi, 23 Aug 2014 | 9996 vizualizari

 

Am facut, nu de mult, reteta de tort de ciocolata pentru cineva, si cum pentru noi, acasa, nu-l facusem de mult, mi-a ramas gandul la o felie :D.

Asa ca am purces la a-l prepara din nou, de aceasta data inlocuind unul dintre straturile de ciocolata cu mousse de mure.

Nu va pot descrie ce bunatate a iesit si cat de bine se completeaza cele trei straturi.

Simplu, bun, rapid!

 

INGREDIENTE

  • 200 gr ciocolata alba
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 400 gr mure coapte bine
  • 4 linguri zahar
  • 3 plicuri gelatina granule (a cate 12 gr plicul)
  • 10 piscoturi
  • 1 l frisca lichida
  • mure pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mure si ciocolata:

Incepem prepararea tortului pregatind un vas rotund, cu diametrul de 20 cm. (poate fi si o cratita, nu neaparat forma de tort). Il tapetam cu folie alimentara.

600 ml frisca lichida (daca nu e indulcita adaugam zahar dupa gust) o mixam bine pana obtinem o consistenta legata, pufoasa.

Gelatina o punem la hidratat intr-un castronel, impreuna cu 150 ml. apa rece.

Punem intr-un ibric ciocolata alba si 200 ml frisca lichida.

Punem ibricul la foc mic, amestecam continuu cu o lingura si lasam pana se omogenizeaza amestecul.

Procedam la fel si cu ciocolata cu lapte.

Intr-un vas punem murele impreuna cu zaharul si dam vasul la foc mic. Dupa ce da in clocot mai fierbem totul 5 minute amestecand sa nu se prinda.

Oprim focul.

In toate cele trei  compozitii fierbinti (cea cu ciocolata alba, cu ciocolata cu lapte si cea cu mure; eu le fac in acelasi timp pe toate trei) puneti cate o treime din cantitatea de gelatina hidratata. Amestecati in fiecare pana se dilueaza gelatina.

Raciti COMPLET pe fiecare in parte si puneti cate o treime din frisca batuta. Omogenizati in fiecare vas amestecand usor, cu lingura, de jos in sus.

Incepeti asamblarea.

In vasul tapetat cu folie turnati amestecul cu ciocolata alba. Dati vasul la rece pentru aproximativ 15 minute (compozitia trebuie sa se lege usor, sa nu curga si nici sa nu se amestece cu urmatorul strat ce va fi pus).

Scoateti vasul de la rece, puneti pe laterale cateva mure, apasati-le usor cu degetul si puneti al doilea strat, amestecul cu mure.

Nivelati si dati din nou vasul la rece pentru 15-20 minute, apoi scoateti si intindeti ultimul strat, cel cu ciocolata cu lapte.

Deasupra puneti piscoturile, le apasati usor cu degetele si dati vasul la rece pentru cel putin 3 ore. Eu l-am lasat peste noapte.

Asezati deasupra vasului platoul pe care veti pune tortul si cu o miscare ferma rasturnati.

Desprindeti usor folia alimentara apoi ornati cu ce doriti – fructe, frisca, ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mure si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

babi5 1

08.10.2014, 07:50

RalukaToprak 1

24.12.2014, 19:37

diaconta 1

10.01.2015, 23:02

Mi-am adus aminte ca cineva m-a intrebat cand a vazut poza "Dar tortul asta nu e terminat,asa-i?" ))))))
Am zis ca precis e gata si de mancat )))

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ruladă şi cremă de brânză