Pentru ca mama mi-a facut cadou doua tavi de copt , am zis sa fac un tortulet, si pentru ca mi-a adus si piersici de la tara , si pentru ca am 6 luni de Bucataras, va prezint ce a iesit :)
BLAT
CREMA(Mousse de piersici)
SIROP
GLAZURA
Blat:
Albusurile se bat spuma cu praful de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase, se adauga galbenusurile frecate cu ulei, faina, iar la final cacaoa.
Se pune in tava(16 cm diametru) si se da la cuptor la foc potrivit 40 min. Se scoate si se lasa la racit.
Crema:
Piersicile se curata de coaja si se scot samburii. Se pun in cratita cu zaharul , se pun pe foc pana se topeste zaharul si se inmoaie.Se lasa la racit , iar apoi se piseaza cu blender-ul. Frisca se bate si se incorporeaza in piersici, iar la final se adauga gelatina.
Sirop:
Apa cu zaharul se pun pe foc pana se topeste zaharul, se adauga esenta de rom si se lasa la racit.
Glazura:
Ciocolata rupta bucati si frisca se pun la topit pe abur pana se omogenizeaza, se lasa la racorit 2-3 min.
Asamblare
Blatul se taie in trei(2 taieturi) , se insiropeaza. Se pune o parte insiropata in tava in care s-a copt , un rand de crema, iarasi blat insiropat, inca un rand de crema, blat , crema.Se da la frigider cateva ore .
Se scot marginile tavii si se glazureaza.
1
Gelatina se prepara conform instuctiunilor de pe ambalaj.