Tort cu mousse de capsune

de _Alina_ in Torturi, 28 Noi 2014 | 4515 vizualizari

 

Desi temparatura a scazut drastic in termometre, nu stiu cum se face da' mi s-a facut pofta de
vara, de aromele si culorile ei.:)

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4 oua medii
  • 130 g zahar
  • 90 g faina
  • 25 g cacao (22%grasime)
  • 1 lg ulei
  • 1 praf sare
  • Spuma (mousse) de capsune
  • 170g capsune
  • 40 g zahar
  • 180 g smantana lichida cu 30%grasime (Pilos)
  • 80 g iaurt natural
  • 5 g gelatina granule (Dr.Oetker am folosit eu)
  • Spuma de frisca
  • 320 g smantana lichida cu 30%grasime
  • 40 g zahar
  • 5 g gelatina granule
  • In plus :
  • 12 capsune mari
  • 100 g smantana lichida
  • 20 g zahar
  • 100 g crema de mascarpone
  • Pentru insiropat:
  • 50ml sirop concentrat de capsune diluat cu 50 ml apa plata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de capsune:

Blat:
1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.

2. Separa albusurile de  galbenusuri.

3. Mixeaza galbenusurile cu 50 g zahar pana cand formeaza spuma si se deschid la culoare. Adauga uleiul si mixeaza un minut.

4. Separat mixeaza albusurile spuma moale cu praful de sare. Adauga zaharul (80 g) si mixeaza pana cand spuma formata este densa si lucioasa, iar zaharul este complet dizolvat.

5. Amesteca galbenusurile cu albusurile spuma prin 2-3 miscari circulare.

6. Amesteca faina cu cacaoa, si cerne amestecul in compozitia de la pasul 5. Inglobeaza ingredientele uscate usor cu o spatula, prin miscari circulare, de sus in jos.

7. Toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara cu fund detasabil (a mea are dimensiunile 31 x 12cm) tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor (treapta cu incalzire superioara si inferioara) pentru 30 minute, sau pana trece testul scobitorii.

8. Scoate din cuptor si lasa sa se raceasca complet apoi taie blatul in doua pe orizontala.

ATENTIE!!! Vei prepara cremele in momentul in care ai totul pregatit pentru asamblare.

Spuma de capsune:

1. Pune capsunele impreuna cu 40g de zahar intr-o cratita cu fund dublu, la foc potrivit. Amesteca din cand in cand si tine pe foc pana cand siropul format se ingroasa (vreo 10 minute, depinde de aragaz;).  Cand s-a ingrosat, pune cratita intr-o alta cratita cu apa rece sa grabesti procesul de racire.

2. Hidrateazi gelatina in 50 ml smantana lichida si o  dizolvi pe baie de aburi.

3. Mixeaza smantana lichida rece pana cand creste in volum si devine aerata. Adauga gemul de capsune obtinut la pasul 1, iaurtul si gelatinain compozitie si mixeaza pana la incorporarea acestora.


  Spuma de frisca:
1. Hidrateazi gelatina in 50 ml smantana lichida si o  dizolvi pe baie de aburi.
2. Mixezi smantana lichida cu zaharul pana cand creste in volum si devine aerata. Adaugi gelatina dizolvata si mixezi pana la inglobarea acesteia.

  Asamblare:

1. Tapeteaza tava in care ai copt cu folie alimentara, pui prima felie de blat, o insiropezi, pui capsunele taiate in jumatati pe margine de jur imprejur, intinzi spuma de frisca, iar deasupra acesteia pui crema de capsune si cea de-a doua felie de blat pe care o vei insiropa. Introduci in frigider pentru 4 ore cel putin.

2. Scoti tortul  din frigider si il transferi pe un platou.
3. Mixezi smantana lichida (100 g) cu 20g zahar pana cand creste in volum, o intinzi deasupra tortului, iar din crema de mascarpone formezi trandafiri cu ajutorului unui pos cu dui stea.

RETETA cremei de mascarpone. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de capsune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Sacher