La multi ani mie! La multi ani tuturor Mariilor!!!!! ideea tortului am preluat-o de la sabina.
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, apa, uleiul, faina, praful de copt stins in zeama de lamaie, cocosul, mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu faina si dam la cuptor pt cca 30 min, verificam din cand in cand facand testul cu scobitoarea.
Pregatim mousse-ul:
Curatam pepenele de semimte si coaja, il taiem in bucatele mici si-l pasam cu furculita sau in blender.
Pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet dupa care o punem in fir subtire peste pepene si lasam putin pana incepe sa se ingroase.
Intre timp mixam frisca.
Turnam compozitia de pepene peste frisca si omogenizam bine.
Taiem blatul in 2, il insiropam si-l umplem cu crema de pepene, deasupra ornam cu frisca.