Un tort racoros care mie imi place tare mult!!
Am curatat merele, le-am taiat bucati si le-am pus la fiert cu zaharul si scortisoara, am pus apa doar cat sa le acopere.
Cand s-au inmuiat le-am lasat sa se raceasca le-am scurs si le-am facut pireu cu blender-ul. Am pastrat din sirop pentru insiroparea blatului.
Am facut blatul si l-am pus in forma unsa (diametru de 24). Albusurile batute spuma, adaugat zaharul, mixat pana se face ca o bezea, galbenusurile, iar la final adaugat faina cu praful de copt. Se coace cam 30 -40 min la foc potrivit.
Am lasat blatul la racit.
Am pus gelatina cu apa si am lasat-o vreo 10 minute , apoi am pus-o la dizolvat si am turnat-o in pireul de mere. Am omogenizat bine.
Frisca se bate in alt castron.
Am pus in forma detasabila blatul, l-am insiropat cu siropul de la mere, am pus pireul de mere.
Apoi am pus frisca batuta, ciocolata alba si neagra rasa si am dat la frigider vreo 2 ore