aceasta reteta am luat-o dintr-o revista neMteasca de program tv.intr-una din poze este si revista cu poza tortului.bineinteles ca eu am adaptat reteta cerintelor mele:)))
pentru blat:
pentru crema de mere:
pentru frisca:
Blatul:se separa ouale,2 albusuri se pun separat,celelalte 2 se bat cu un praf de sare.
Separat galbenusurile se freaca bine cu 100g fructoza,1 vanilie,untul sau margarina,praful de copt,laptele,apoi faina si se amesteca apoi usor cu albusurile batute si se pune intr-o forma unsa si tapetata .
Se da la cuptor pana la coacere.
Cand e gate se bat celelalte 2 albusuri si cand sunt tari se pune 50g fructoza batandu-se pana se topeste.
Se pune deasupra blatului ,se presara migdalele si se mai da putin la cuptor pana prinde putina culoare bezeaua si migdalele,apoi se lasa la racit.
Merele se curata si se taie in cubulete mici
Se pune intr-o cratita si se fierbe cu sucul de mere sau apa si 5 linguri de fructoza.
Cand merele sunt fierte se adauga budinca dizolvata in putina apa.
Daca a scazut prea mult si e prea grosa se mai adauga putina apa sau suc, trebuie sa aibe consistenta unei budinci.
Se lasa la rece.
Frisca se bate cu fructoza si vanilia pana se intareste si se da la rece.
Se taie blatul in doua cu grija,partea de jos se trece pe un platou,se pune crema de mere,apoi frisca,se pune blatul de deasupra si se presara cu putin zahar pudra.
Asta e tot!!!
Va asigur ca a iesit foarte bun!!!!!!!!!!
1
cand se asambleaza tortul toate trebuie sa fie reci!!