Tort cu mere si frisca(Apfel Torte mit Baiserhaube)

de marieta in Torturi, 9 Oct 2011 | 7403 vizualizari

 

aceasta reteta am luat-o dintr-o revista neMteasca de program tv.intr-una din poze este si revista cu poza tortului.bineinteles ca eu am adaptat reteta cerintelor mele:)))

 

INGREDIENTE

pentru blat:

  • 4 oua,
  • 100 g unt sau margarina topita,
  • 150g fructoza sau 200g zahar,
  • 2 vanilii,
  • un praf de sare,
  • 150 g faina,
  • 80ml lapte,
  • un praf de copt

pentru crema de mere:

  • 1kg mere,
  • 1 budinca de vanilie,
  • 400ml suc de mere sau apa,
  • 5 linguri de fructoza sau zahar dupa gust.

pentru frisca:

  • 400ml smantana pentru frisca neindulcita,
  • 3 linguri fructoza,
  • 1 vanilie,
  • 15 g migdale taiate.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere si frisca(Apfel Torte mit Baiserhaube):

Blatul:se separa ouale,2 albusuri se pun separat,celelalte 2 se bat cu un praf de sare.

Separat galbenusurile se freaca bine cu 100g fructoza,1 vanilie,untul sau margarina,praful de copt,laptele,apoi faina si se amesteca apoi usor cu albusurile batute si se pune intr-o forma unsa si tapetata .

Se da la cuptor pana la coacere.

Cand e gate se bat celelalte 2 albusuri si cand sunt tari se pune 50g fructoza batandu-se pana se topeste.

Se pune deasupra blatului ,se presara migdalele si se mai da putin la cuptor pana prinde putina culoare bezeaua si migdalele,apoi se lasa la racit.

Merele se curata si se taie in cubulete mici

Se pune intr-o cratita si se fierbe cu sucul de mere sau apa si 5 linguri de fructoza.

Cand merele sunt fierte se adauga budinca dizolvata in putina apa.

Daca a scazut prea mult si e prea grosa se mai adauga putina apa sau suc, trebuie sa aibe consistenta unei budinci.

Se lasa la rece.

Frisca se bate cu fructoza si vanilia pana se intareste si se da la rece.

Se taie blatul in doua cu grija,partea de jos se trece pe un platou,se pune crema de mere,apoi frisca,se pune blatul de deasupra si se presara cu putin zahar pudra.

Asta e tot!!!

Va asigur ca a iesit foarte bun!!!!!!!!!!

TIPS-URI

1

cand se asambleaza tortul toate trebuie sa fie reci!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere si frisca(Apfel Torte mit Baiserhaube)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort 2011