dupa o reteta a bucatarasului miha
Zaharul se caramelizeaza intr-o cratita in care vom face tortul, intinzandu-se bine pe peretii acestuia si se lasa la rece.
Merele se curata si se taie in jumatate, apoi le asezam in cratita cu scobitura in sus,iar in fiecare scobitura punem cate o bucatica de unt. Pudram cu scortisoara si 2 linguri de zahar,apoi dam la cuptor pentru 20 de minute.
Intre timp batem 5 oua bine si le amestecam cu laptele, 5 linguri de zahar si esenta de vanilie.
Turnam totul peste mere si dam din nou la cuptor pentru 30 de minute.
Cand e aproape gata crema de zahar ars, facem un aluat ca cel de pandispan din 3 oua,3 linguri de zahar si 3 linguri de faina,pe care-l turnam peste crema bine inchegata.
Cand s-a copt blatul,lasam un pic sa se raceasca,apoi rasturnam tortul pe un platou,dar nu ridicam cratita in care l-am copt.
Lasam tortul asa, cu cratita rasturanta, la frigider cateva ore bune.
Cand s-a racit foarte bine ridicam cratita cu grija.
Se orneaza deasupra si de jur imprejur cu frisca.