Tort cu mere si crema de vanilie

de mickyapostu in Torturi, 16 Feb 2012 | 7003 vizualizari

 

Un tort absolut delicios, cu crema si un strat de mere foarte aromat!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • - 2 galbenusuri
  • - 130 g zahar
  • - 130 g unt
  • - 200 g faina
  • - 1 lingurita praf de copt 
  • - 1 lingurita scortisoara
  • - 25 g miere
  • Pentru insiropat blatul: 
  • - 150 ml apa
  • - 100 g zahar
  • - esenta rom 
  • Pentru crema de vanilie:
  • - 70 ml lapte 
  • - esenta vanilie 
  • - 60 g zahar
  • - 3 galbenusuri 
  • - 250 g branza de vaci grasa 
  • - 2 plicuri gelatina
  • - 250 ml frisca lichida 
  • Pentru stratul de mere:
  • -50 g unt 
  • - 6 mere frumoase
  • - 2 linguri zahar 
  • - 200 ml suc de mere 
  • - 1 pachet gelatina transparenta cu inchegare rapida
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere si crema de vanilie:

Blatul: Bateti galbenusurile cu zaharul pana ce compozitia devine albicioasa. Adaugati mierea si untul moale la temperatura camerei si amestecati. Adaugati scortisoara, praful de copt si faina si amestecati. Puneti compozitia de blat intr-o tava de tort cu pereti detasabili, cu diametrul de 26 cm, tapetata cu hartie de copt si coaceti 20 min la 160 grade. Asteptati 5 minute apoi scoateti din tava si raciti.

Crema de vanilie: bateti galbenusurile cu zaharul. Incalziti laptele cu vanilia si varsati peste amestecul de oua. Puneti amestecul pe foc mic, amestecand continuu, pana cand crema se tine usor pe lingura. Nu fierbeti prea mult crema. Raciti crema, apoi adaugati branza de vaci. Preparati gelatina conform instructiunilor de pe pachet. Incorporati in amestecul de branza, impreuna cu frisca batuta nu foarte tare.

Puneti blatul racit si insiropat pe un platou, apoi asezati din nou cercul de la tava. Adaugati crema de vanilie si dati la rece cel putin doua ore.

Pentru compozitia de mere: Curatati de coaja si cotoare merele si taiati-le in opt. Incalziti untul intr-o tigaie si caliti merele pe ambele parti pana se inmoaie putin. Eu le-am cam facut praf, le-am lasat cam mult ...  Cand sunt aproape gata, adaugati zaharul si caramelizati-le putin.

Lasati sa se raceasca merele, apoi asezati-le deasupra cremei de vanilie, creand un model de floare. Mie nu prea mi-a iesit deoarece era cam moi merele. Preparati gelatina pentru suprafata cu sucul de mere. Turanti peste merele caramelizate cat este inca calduta deoarece se incheaga foarte repede. Dati la frigider pentru inca cel putin doua ore, apoi serviti. A iesit un tort extraordinar de bun si aromat, care i-a dat pe spate pe scepticii mei mofturosi, care nu ar manca decat deserturi cu ciocolata ....

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de portocale si vanilie