Zaharul se caramelizeaza in vasul de tort, intinzandu-se bine pe peretii acestuia si se lasa la rece pana trosneste.
Merele curatate si taiate in jumatate se aseaza in vas cu scobitura in sus, iar in fiecare scobitura punem cate o bucatica de unt. Pudram cu scortisoara si 2 linguri de zahar, apoi dam la cuptor pentru 20 de minute.
In tot acest timp mixam 5 oua foarte bine, apoi amestecam cu laptele, 5 linguri de zahar si vanilia.
Turnam totul peste mere si dam din nou la cuptor pentru 30 de minute.
Cand mai avem aproximativ 10 minute pana e gata crema de zahar ars, facem un aluat de pandispan din 3 oua, 3 linguri de zahar si 3 linguri de faina, pe care-l turnam peste crema bine inchegata.
Dupa ce s-a copt blatul, lasam un pic sa se racoreasca, apoi rasturnam tortul pe un platou, dar nu ridicam vasul in care l-am copt.
Lasam vasul in capul tortului si dam la frigider cateva ore bune.
Dupa ce s-a racit foarte bine ridicam vasul cu grija si ornam cu frisca, dupa preferinta si imaginatie.
Foarte bun,racoritor si insiropat!