Tort cu mere

de alinutza1983 in Torturi, 11 Oct 2010 | 6817 vizualizari

 

Poate fi facut si in varianta de post...

 

INGREDIENTE

  • 2 kg mere
  • 400 gr zahar
  • 4 plicuri budinca de vanilie ( eu am pus doar 2 )
  • 500 gr biscuiti de post ( eu am folosit petit beure, deci nu cred ca sunt de post )
  • scortisoara,
  • rom,
  • stafide
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere:

1. Se pun la inmuiat stafidele in rom, pentru cca 3o min.Merele se spala, se taie cubulete si se pun la fiert cu zaharul si 500 ml apa.

2. Cand merele sunt fierte se adauga budinca ( topita in prealabil in 100 ml apa) si  se mai lasa la fiert 2-3 minute, dupa care se opreste focul se adauga stafidele si scortisoara..

3. Intr-o tava se pune un rand de biscuiti, unul din crema de mere si se alterneaza asfel cam 3-4 randuri, avand grija ca deasupra sa ramana un strat de mere.

( eu am trisat putin si am pus pe ultimul rand de biscuiti si finetti si abia apoi crema de mere :) ).

Se serveste rece!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort Martisor