O combinatie de dulce-amarui cu dulce-acrisor
Pentu blat:
Caramel din 6 linguri de zahar(forma 26 cm)
Crema de zahar ars:
Crema de vanilie:
Stafide pentru ornat
Se arde zaharul si se tapeteaza peretii formei.
Blat: se freaca galbenusurile cu 1 varf lingurita sare, 1 lingura zahar si cele 2 linguri ulei, se incorporeaza faina si praful de copt, apoi se amesteca usor cu albusurile batute spuma cu restul de zahar.
Pentru crema de zahar ars se amesteca ouale cu zaharul, esenta si laptele rece.
Cand s-a racit zaharul ars se toarna compozitia pentru crema si cea pentru blat deasupra si se da la cuptor cca 45'
Crema de vanilie: se freaca galbenusurile cu 2 linguri zahar si sare, se pune budinca de vanilie diluata cu putin lapte rece, faina, coaja de lamaie si portocala si restul de lapte caldut. Se pune pe foc si se mesteca continuu. Cand este fiarta se ia de pe foc si se incorporeaza imediat untul. Se lasa la racit.
Cele 4 albusuri se bat cu 3 linguri de zahar si zaharul vanilat, se pune zeama de lamaie si se incorporeaza in crema racita.
Cand s-a racit complet blatul impreuna cu crema de zahar ars se rastoarna pe platou si se orneaza cu crema de vanilie si stafide.