Tort "Muşuroi de cârtiţă"

de madi_marin in Torturi, 24 Sep 2012 | 8066 vizualizari

 

Cu această reţetă particip la Campania naţională lansată de Dr. Oetker ,,Îmbogăţeşte aromele toamnei,,.Toată lumea e invitată să prăjiturească folosind esnţele Dr. Oetker, atât cele clasice de Rom,Vanilie,Migdale sau Cafea, cât şi cele trei esenţe cu extracte naturale de Portocale, Lămâie sau Mentă. Prăjiturile vor avea un gust special şi vor fi încântarea întregii familii. Încercaţi-le şi voi!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 140 g unt moale
  • 100 g zahăr pudră
  • 1 plic zahăr vanilat Dr. Oetker
  • 6 gălbenuşuri
  • 6 albuşuri
  • 100 g zahăr tos
  • 130 g făină
  • 1/2 plic praf de copt
  • 100 g ciocolată
  • Umplere:
  • 2 banane
  • 2 mandarine
  • suc de lămâie
  • 1 linguriţă esenţă de portocale Dr. Oetker
  • Crema:
  • 500 ml frişcă lichidă
  • 2 linguriţe de zahăr pudră
  • 2 pliculeţe zahăr vanilat Dr. Oetker
  • Ornat:
  • bucăţele de mandarine
  • zahăr pudră vanilat Dr. Oetker
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Muşuroi de cârtiţă":

Se amestecă untul moale cu zahărul pudră, zahărul vanilat şi gălbenuşurile până se obţine o cremă. Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul tos, apoi se încorporează în crema de unt împreună cu făina cernută cu praful de copt şi ciocolata tăiată în bucăţele mici. Se toarnă aluatul în tava cu diametrul de 26 de cm cu pereţii detaşabili tapetată cu hârtie de copt. Se coace cam 40 de minute, dar pentru siguranţă se face testul scobitorii.Se lasă la răcit. Se scobeşte cu grijă lăsând pereţii si fundul la dimensiunea de 1 cm grosime.

Firimiturile se păstrează pentru că se vor amesteca (nu toate, se păstrează şi pentru presărat deasupra) cu crema obţinută din frişca bătută spumă tare cu zahărul pudră şi zahărul vanilat.

Bananele se curăţă şi se taie pe lung în jumătăţi(se stropesc cu zeamă de lămâie), apoi se asează pe blatul scobit alături de feliuţe de mandarine curăţate şi de pieliţa albă şi de esenţa de portocale. Se acoperă cu cremă, apoi se presară deasupra restul de firimituri de blat păstrate şi de bucăţele de mandarine şi se pudrează cu zahăr vanilat.

Se păstrează la rece până la servire.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Muşuroi de cârtiţă"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (22)

Alexa13 1

22.10.2012, 19:12

bianca92 1

12.10.2013, 09:15

splendida si apetisanta

babi5 1

12.10.2013, 11:29

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de post, cu ciocolata