Tort cu mascarpone

de adry88 in Torturi, 28 Mar 2014 | 4991 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 9 oua
  • 200 g zahar
  • 300 g faina
  • 4 linguri cacao
  • 10 linguri lapte
  • 1/2 cana ulei
  • 1 praf de copt
  • coaja de portocala
  • Crema de ciocolata
  • 400 ml frisca
  • 300 g ciocolata(cu lapte)
  • 30 g unt
  • Crema de mascarpone
  • 2 cutii mascarpone
  • 300 g frisca
  • 6 linguri zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mascarpone:

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana se topeste,adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare,adaugam uleiul treptat ca la maioneza,laptele,amestestecam pana ce se omogenizeaza,

Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt,cacao si coaja de portocala,

Incorporam amestecul de faina in spuma de albusuri,amestecand cu o lingura cu miscari usoare,

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt,dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea,

Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care taiem in 2 blatul,

Crema de ciocolata-Intr-un ibric adaugam untul,150 ml frisca si ciocolata rupta bucatele,punem pe foc mic amestecand continuu pana ce se topeste ciocolata,lasam sa se raceasca foarte bine,dupa care mixam,amestecam cu frisca mixata intre timp,

Crema de mascarpone-intr-un bol mai mare mixam mascarponele(la temperatura camerei)cu zaharul pana se topeste,mixam frisca si amestecam cu mascarponele pana ce se omogenizeaza,

Asamblare-pe un platou asezam prima foaie de blat o insiropam-adaugam crema de ciocolata(din care am oprit un pic) si dam la rece cca 1 ora dupa care adaugam crema de mascarpone-a 2 foaie de blat-insiropam-ungem blatul cu crema ramasa de ciocolata si dam la frigider cateva ore,

Eu am decorat cu ciocolata topita, 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

railia22 1

09.05.2014, 20:09

cat mascarpone ar trebuii. eu am luat 2 cutii dar o cutie are 500 de grame. acum am 1 kg si mi se pare cam mult sa pun. deci cat ar trebuii sa pun

adry88 1

21.05.2014, 13:46

Railia cutia mea a fost de 250 g,

gaby_gabytza 1

01.04.2015, 11:40

buuuuun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort de post cu ciocolată şi vişine