Tort cu ganache de ciocolata si visine

de Gergiana S in Torturi, 1 Ian 2014 | 3646 vizualizari

 

Un tort simplu de realizat cu un gust desavarsit

 

INGREDIENTE

  • un blat de tort(vanilie sau cacao, din comert sau facut in casa)
  • Pt ganache
  • 300 ml frisca lichida
  • 300 ml ciocolata amaruie sau cu lapte(eu am pus si si)
  • 40 gr unt
  • optional 2-3 lg finetti
  • esenta de migdale
  • compot de visine
  • Frisca pentru ornat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ganache de ciocolata si visine:

Blatul se imparte in 3.

Ganache-ul eu il fac astfel:Se pune frisc pe foc mic pana atinge punctul de fierbere.Se trage apoi de pe foc, se toarna fierbinte peste ciocolata rupta bucati si se adauga untul.Cu o lingura se amesteca pana se topeste ciocoata.Se da la rece pentru 2-3 ore.

Se scoate de la frigider, si se mixeaza crema pana ce incepe sa se intareasca.Se adauga 2-3 linguri de finetti si esenta de migdale.Se da din nou la rece.

Blatul se insiropeaza cu zeama de la compot, se pune un strat de crema, deasupa se adauga visinele scurse bine.se pune cel de-al doilea blat, din nou crema si apoi visinele.La fel procedam si cu cel de-al treilea, dar fara a mai adauga visinele.Se orneaza dupa preferinta, gust si pricepere:) eu la asta nu ma pricep, asa ca l-am uns cu frisca, si am imprastiat niste ciocolata topita pe el:)

Se lasa la rece pentru cel putin 3- 4 ore sau peste noapte.

Se serveste pe nerasuflate!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ganache de ciocolata si visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu fructe de padure