Tort Krem a la krem

de Laly in Torturi, 3 Noi 2010 | 21368 vizualizari

 

Pentru ca am ajuns si eu la reteta cu nr 100,va poftesc la o feliuta de tort.Pentru aceasta reteta trebuie sa-i multumesc lui
Miha
.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 1 plic Crem Ole cu gust de ciocolata
  • Crema 1:
  • 250 ml frisca lichida
  • 200 ml lapte
  • 1 plic Crem Ole cu gust de vanilie
  • Crema 2:
  • 250 ml frisca
  • 200 ml lapte
  • 1 plic Crem Ole cu gust de ciocolata
  • Glazura:
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca
  • 50 gr unt
  • 50 gr coniac
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Krem a la krem:

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri.Batem bine albusurile cu zaharul,pana ajung la consistenta bezelei.Adaugam pe rand galbenusurile,mixand bine dupa fiecare. Cand s-au incorporat bine toate galbenusurile adaugam plicul Crem Ole cu gust de ciocolata.Amestecam bine pana se incorporeaza.

Se tapeteaza o forma de tort cu hartie de copt.Se toarna aluatul si se introduuce la cuptor la foc mic.Se poate incerca cu o scobitoare daca blatul este copt.Cand este gata se lasa la racit in forma.

Crema 1:

Se pun intr-un bol laptele,frisca si praful de vanilie.Se mixeaza pana cand crema se intareste foarte bine.

Se scoate blatul din forma.Se tapeteaza cu folie de plastic peretii formei.Se pune din nou blatul si adauga crema de vanilie.Se da la frigider 30 de minute.

Crema 2:

Se procedeaza la fel ca la prima crema.Se scoate tortul din frigider si se adauga crema cu gust de ciocolata.Se introduce din nou la frigider pentru cateva ore.

Glazura:

Punem frisca pe foc,adaugand pe rand ciocolata,untul si coniacul.Mestecam bine pentru ca ciocolata sa se topeasca bine.Lasam la racit,pana ajunge la temperatura camerei.

Se scoate tortul din forma si se toarna glazura.Se intinde uniform,apoi se da la rece pana se intareste glazura.

Se poate orna dupa imaginatia fiecaruia.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Krem a la krem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
tort aniversar 1 an bucataras