Se amestecă untul cu ouăle, adăugăm zahărul treptat și amestecăm bine cu un mixer. Cernem făina cu sarea și praful de copt într-un castron, apoi se adaugă treptat și amestecăm bine până la omogenizarea compoziției. Se pune într-o formă rotundă de tort unsă cu unt și tapetată cu hârtie pergament. Se coace la 180 grade C pentru 45-50 minute. După ce se răcește se va tăia partea de deasupra și se va da deoparte (puteți să o păpați cu dulceață). Restul blatului se va împărți în două părți egale.
Pentru cremă înmuiem gelatina în 100 ml apă rece, apoi se încălzește la foc mic într-un vas până gelatina s-a dizolvat complet. (atenție să nu o fierbeți, pentru că gelatina își va pierde calitățile). Batem frișca cu zahărul și o lingură de zeamă de lămâie. Se bate bine până frișca se întărește. Apoi adăugăm gelatina și amestecăm bine. La sfârșit adăugăm 250 g fructe de pădure și amestecăm ușor. În două tăvi de tort cu același diametru și pereții detașabili unse bine cu unt și tapetate cu zahăr pudră punem câte un blat.
Dacă vă place ca tortul să fie însiropat puteți face un sirop din 1 cană zahăr și o cană apă, la care adăugați o linguriță esență de vanilie. Siropul răcit se împarte în două și se va însiropa fiecare blat.
Crema o împărțim în două și o punem deasupra blatului. Cele două tăvi se dau la rece pentru minim 2 ore (dacă-l faceți seara, e mai bine să-l lăsați până a doua zi). În cazul în care nu aveți decât o tavă care are pereții detașabili, trebuie să mai găsiți o tavă normală dar musai cu același diametru. Numai că în tava normală o vom tapeta cu folie alimentară, și pe aceasta o vom unge cu unt și vom presăra zahăr pudră. Și vom pune prima dată crema și apoi blatul.
E, acum urmează partea grea cu asamblatul. Vom pune ușor un tort unul peste altul (cu mare atenție). Se pun fructele de pădure deasupra și se prepară Tort - Gelee transparent Dr. Oetker conform instrucțiunilor de pe ambalaj și se va turna peste fructe. Se ornează cu ciocolată rasă și ornament de cacao. Se ține la rece până la servire.
Poftă bună!