Desert tort cu iaurt si fructe de padure (fara coacere)

de Oana in Torturi, 24 Iul 2017 | 13046 vizualizari

 

Un tort perfect pentru zilele toride de vara. Mie imi place crema usoara cu iaurt si multe fructe. 
Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus. 

 

INGREDIENTE

  • 36 piscoturi de sampanie
  • 400 gr capsuni
  • 400 gr zmeura
  • 200 gr afine
  • 400 gr branza de vaci ( 25% grasime)
  • 400 gr iaurt (10% grasime)
  • 500 ml frisca lichida
  • 90 gr zahar brun
  • 4 lingurite esenta de vanilie
  • 10 gr gelatina
  • 8 gr jeleu (Tort Gelle)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu iaurt si fructe de padure (fara coacere):

Mai intai hidratez gelatina cu cateva linguri de apa rece si o las sa se umfle putin.

Capsunile si zmeura le mixez cu blenderul impreuna cu zaharul pana obtin un piure fin. Il pun pe foc mic pana ajunge la punctul de fierbere si se topeste zaharul. Iau craticioara de pe foc si rastorn gelatina. Amestec usor pana se topeste si se incorporeaza in piureul de fructe. Si il las la racit pana pregatesc crema.

Mai intai bat smantana pentru frisca pana se intareste. Separat, branza de vaci si iaurtul le mixez cu zaharul pudra si vanilia. Apoi adaug piureul de fructe rece si incorporez usor frisca batuta. Amestec cu o spatula de jos in sus, usor.

Asez piscoturile in forma de tort cu pereti detasabili. Le pun la baza si pe margini. Nu este nevoie sa le insiropam pentru ca se vor inmuia de la crema.

Rastorn crema si il pun la frigider o ora, apoi il decorez.

Pentru décor, pun deasupra afine, si apoi jeleul transparent preparat dupa intructiunile de pe plic.

 

Las tortul la frigider pentru inca 2-3 ore, sa se intareasca bine crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu iaurt si fructe de padure (fara coacere)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Churros reteta traditionala spaniola

ieri la 23:28

Tort cu visine, iaurt si bezea

de Rocsi 9

ieri la 19:50

Rețetă delicioasă de tacos cu căpșuni - Desertul perfect de vară

ieri la 08:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu mousse de ciocolata si zmeura