Un tort perfect pentru zilele toride de vara. Mie imi place crema usoara cu iaurt si multe fructe.
Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus.
Mai intai hidratez gelatina cu cateva linguri de apa rece si o las sa se umfle putin.
Capsunile si zmeura le mixez cu blenderul impreuna cu zaharul pana obtin un piure fin. Il pun pe foc mic pana ajunge la punctul de fierbere si se topeste zaharul. Iau craticioara de pe foc si rastorn gelatina. Amestec usor pana se topeste si se incorporeaza in piureul de fructe. Si il las la racit pana pregatesc crema.
Mai intai bat smantana pentru frisca pana se intareste. Separat, branza de vaci si iaurtul le mixez cu zaharul pudra si vanilia. Apoi adaug piureul de fructe rece si incorporez usor frisca batuta. Amestec cu o spatula de jos in sus, usor.
Asez piscoturile in forma de tort cu pereti detasabili. Le pun la baza si pe margini. Nu este nevoie sa le insiropam pentru ca se vor inmuia de la crema.
Rastorn crema si il pun la frigider o ora, apoi il decorez.
Pentru décor, pun deasupra afine, si apoi jeleul transparent preparat dupa intructiunile de pe plic.
Las tortul la frigider pentru inca 2-3 ore, sa se intareasca bine crema.