blat: separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma cu zaharul, adaugam galbenusurile, uleiul apoi faina,cacaoa, praful de copt amestecam usor cu o lingura de jos in sus. Coacem blatul in tava rotunda cu diametru de 24 cm.
crema: punem gelatina la inmuiat cu putina apa. Fructele le amestecam cu zaharul, punem oala pe foc pana se inmoaie usor fructele, apoi le trecem prin strecuratoare pentru a indeparta semintele. mentinem sosul obtinut cald. Gelatina o punem la topit pe foc pana ajunge in punctul de fierbere apoi o amestecam cu sosul de fructe cald lasam compozitia sa se raceasca pana ajunge la temperatura maini. Punem iaurtul, smantana si sucul de lamaie intr-un vas incapator pornim mixerul si turnam in fir subtire sosul de fructe, mixam bine. Dam vasul deoparte pana incepe crema sa se lege, atunci asamblam tortul.
asamblarea se face in tava cu inel: blat insiropat, crema, blat insiropat, crema
Dam la rece pana se incheaga bine crema apoi indepartam inelul tavi si ornam cu frisca. Eu am acoperit complet tortul cu frisca si lateral am pus o "centura" de ciocolata.
cand s-a intarit bine ciocolata indepartam hartia.
1
pentru ''centura'' de ciocolata:din pacate nu am cantarit-o, am facut la ochi.
2
masuram lungimea si inaltimea tortului. pregatim o bucata de hartie pt copt de aceste dimensiuni. la lungime lasam 2 cm de rezerva pt a suprapune capetele. topim ciocolata alba si facem punctulete pe hartia pregatita, lasam sa se raceasca topim ciocolata de menaj pe baie de aburi si o intindem pe hartia de copt, o lasam 2 minute cat sa se raceasca putin si sa nu curga, apoi cu atentie acoperim lateral tortul cu ea. aici nu ar strica inca doua maini.