Tort cu fructe de padure

de ela in Torturi, 26 Dec 2010 | 10290 vizualizari

 

aveam in plan altfel de tort,dar cum nu am gasit reteta tortului respectiv,am improvizat altceva

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 6 oua,
  • 150 gr zahar,
  • 150 gr faina,
  • 1 praf de copt,
  • zeama de compot
  • CREMA:
  • 2 plicuri budinca de vanilie,
  • 800 ml lapte,
  • 5 linguri zahar pt budinca,
  • 50 gr unt,
  • 250 gr frisca,
  • 1 plic gelatina alba(+2linguri zahar)
  • DECOR:
  • 1 plic gelatina rosie,
  • 2 linguri zahar,
  • 250 ml apa,
  • 450 gr fructe de padure congelate(+2linguri zahar)
  • ORNAT:
  • 150 gr frisca
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu fructe de padure:

Scoatem fructele din congelator si le lasam la dezghetat la temperatura camerei.Cand s-au dezghetat,punem peste ele 2linguri de zahar.

Pregatim blatul:Separam galbenusurile de albusuri.Batem albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam treptat zaharul,galbenusurile,faina si praful de copt.

Ungem o forma de tort cu margarina si tapetam cu faina si punem in el compozitia de blat.Dam la cuptorul preincalzit 35-40minute,pana este copt blatul.Scoatem si lasam sa se raceasca.

Pregatim crema:Preparam budinca dupa instructiunile de pe plic,adaugam untul si amestecam bine.Lasam la racit.Preparam gelatina dupa instructiunile de pe plic si lasam sa se raceasca.Batem frisca.

In budinca racita,adaugam gelatina si frisca si omogenizam bine.

Taiem blatul in doua(chiar si in 3) si ungem,insiropam blatul cu putina zeama de compot si ungem cu 3/4din crema.Adaugam a doua foaie de blat si punem crema ramasa.

Pregatim si gelatina rosie,la care folosim si zeama scursa de la fructe,la care completam cu apa pana la 259ml cat este necesar pt pregatit.Lasam sa se raceasca putin,apoi adaugam fructele si amestecam bine.Punem gelatina peste crema,nivelam bine,apoi ornam cu frisca batuta,dupa gust.Lasam la rece cateva ore

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (114)

ela 1

12.02.2011, 14:35

Roberta...ce frumos ai spus....cred ca m-ai nimerit

deyutzky 1

12.02.2011, 16:58

Mmm..arata fantastic! ...felicitari si un calduros La multi ani!

ela 1

14.02.2011, 01:16

deyutzky,multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Tom