Pentru blat se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu putina sare.Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, zaharul vanilat si praful de copt si bicarbonatul dizolvate in zeama de lamaie,apoi se amesteca cu albusurile batute spuma.Compozitia se pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se coace circa25-30 minute la foc potrivit.Dupa ce se coace se lasa la racit si se taie blatul in trei parti.Intre timp faci crema si siropul.
Pentru crema se bat bine cele 3 oua intregi cu zaharul, cele 2 linguri de faina si la urma laptele. Se pune la foc mic si se amesteca tot timpul ca sa nu se faca cocoloase pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga esenta de rom,cacaoa si ciocolata razuita marunt si se amesteca pana se topeste ciocolata. Se lasa la racit apoi se amesteca cu untul frecat in prealabil spuma.
Pentru sirop se caramelizeaza zaharul si se adauga apa se lasa la fiert putin pana se topeste tot zaharul, se trage de pe foc si se adauga esenta de rom. Se lasa la racit.
Blaturile se insiropeaza cu sirop si se umplu cu crema. Frisca se bate spuma si se orneaza tortul dupa imaginatie si preferinta.