Desert tort Musuroi de cartita

de Andra_Constantinescu in Torturi, 3 Mai 2017 | 7806 vizualizari

 

Este cel mai usor tort pe care l-am facut pana acum si primul la care nu ma enervez pentru ca nu-mi iese decorul, asta pentru ca la acest tort am putut aseza si reaseza decorul fara sa stric tortul.
De gust nu mai vorbim...a fost foarte bun!!!
Pentru reteta m-am inspirat un pic de la Oana.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 10 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • esenta de rom
  • 2 linguri cacao, cu varf
  • 8 linguri faina, cu varf
  • 1 plic de praf de copt (10 g)
  • Diametru tava: 22 cm
  • Crema:
  • 250 g mascarpone
  • 100 g zahar
  • 200 ml frisca lichida indulcita
  • In plus:
  • 3-4 banane
  • flori si frunze din napolitana pentru decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Musuroi de cartita:

Blat:

Se da drumul la cuptor, pentru a se incalzi.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul, pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul si esenta de rom si se omogenizeaza. Se pun cacaua, faina (treptat) si praful de copt si se amesteca aluatul de jos in sus, usor, cu o spatula de silicon. Compozitia se toarna intr-o tava detasabila unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor, pana cand trece de testul scobitorii. Se scoate blatul din cuptor si se lasa sa se racoreasca 10-15 minute, apoi, cu ajutorul unui cutit, se desprinde de marginile tavii si se scoate din aceasta.

Se lasa sa se raceasca de tot inainte de a-l taia.

Crema:

Se freaca branza mascarpone cu zaharul, dupa care se adauga frisca si se mixeaza compozitia, pana cand devine cremoasa.

Asamblare:

Se taie blatul circular, de sus in jos, lasand o margine de circa doi cm, dar si o grosime la baza lui tot de circa doi cm. Se scobeste, scotand blatul si dandu-l deoparte.

Se curata bananele si se asaza in interiorul blatului scobit (se pot taia pentru a incapea). Se adauga crema peste banane, dupa care se imbraca si exteriorul cu ea. Se sfaramiteaza blatul care a fost dat deoparte si se imbraca tortul cu frimiturile rezultate. Se decoreaza apoi cu flori si frunze din napolitana.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Musuroi de cartita" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
citeste mai mult
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata