Tort cu frisca

de MonaMimi in Torturi, 28 Mai 2012 | 3974 vizualizari

 

un tort facut in graba,nu-i foarte aspectuos dar e delicios

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 6 oua
  • 200 g faina
  • 180 g zahar pudra
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 50 g migdale rase
  • umplutura:
  • 150 g gem de capsuni
  • 150 g capsuni
  • 1 pachet jeleu de capsuni
  • 500 ml frisca
  • 20 g zahar pudra
  • 1 pachet zahar vanilat
  • decor:
  • 50 g migdale rase sau feliate
  • 50 g capsuni
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu frisca:

Bati galbenusurile cu jumatatede zahar si cel vanilat pana devin ca o crema. Bati albusurile spuma tare cu restul de zahar si le adaugi in crema de galbenus. Adaugi faina cernuta, migdalele, amesteci si torni intr-o forma de tort unsa si tapetata. Coci 30-35 de minute in cuptorul preincalzit. Lasi la racit in forma si-l tai in trei.

Partea de jos a blatului o ungi cu jumatate de gem de capsuni, asezi peste gem capsunile spalate scurse bine si taiate in jumatati.

Pregatesti jeleul conform indicatiilor de pe plic si-l torni peste capsuni. Il pui la frigider ca sa se inchege jeleul dupa care asezi deasupra a doua parte de blat. Bati frisca cu zaharul pudra si zaharul vanilat. Ungi al doilea blat cu gemul ramas si intinzi jumatate din frisca, asezi ultima parte de blat si-l dai la rece 1 ora. Scoti tortul il decorezi cu frisca, migdale si capsuni si mai lasi 1 ora la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Maria68 1

29.05.2012, 11:16

Delicios

MonaMimi 1

29.05.2012, 11:18

fetelor multumesc de aprecieri

Sim0na 1

29.05.2012, 20:37

foarte frumos!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort de piscoturi cu zmeura si visine