Cred ca iesea foarte bun tortul asta daca nu adaugam si siropul de fructe, atat la inghetata, cat si la blat.
Inghetata:
Fructele fara samburi se amesteca cu zaharul asa cum am prezentat la ingrediente si se lasa sa se indulceasca.
Se pune o cratita cu putina apa la fiert.
Galbenusurile, zaharul si esenta de vanilie se mixeaza, apoi se amesteca cu laptele si 250 ml frisca lichida. Se fierbe compozitia pe baie de aburi pana cand se ingroasa putin. Se lasa sa se raceasca.
Se mixeaza restul de frisca, apoi se amesteca cu crema din galbenusuri, dupa care se baga la congelator. Inghetata se mixeaza din cand in cand pentru a nu se forma ace de gheata.
Blat:
Fructele fara samburi se amesteca cu zaharul asa cum am prezentat la ingrediente si se lasa sa se indulceasca.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se freaca untul intr-un castron pana cand devine cremos. Se adauga zaharul, apoi albusurile, oul si esenta. Se incorporeaza putin cate putin faina amestecata cu sarea si praful de copt, alternand cu laptele. La final, se adauga fructele si siropul lasat de acestea. Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se introduce tava la cuptor pana cand blatul trece de testul scobitorii, apoi se lasa la racit.
Asamblare:
Dupa ce blatul s-a racit, la ultima mixare a inghetatei se adauga in aceasta fructele (eu am adaugat si siropul de la fructe, dar din cauza lui s-au format ace de gheata dupa aceea), apoi se pune inghetata peste blat. Se introduce tava la congelator. Dupa ce inghetata se intareste, se poate decora tortul cu cateva cirese cu codite.