Tort cu flori de salcam

de _Alina_ in Torturi, 24 Mai 2012 | 5724 vizualizari

 

Pentru ca tot e sezonul florilor, m-am gandit sa fac un tort cu tema florala :P Dupa cum bine cunoasteti, florile de salcam au proprietati medicinale si sunt folosite in tratarea unor afectiuni precum migrenele, tusea convulsiva, gastrita si nu in ultimul rand insomniile cronice ;)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 1 1/4 cana zahar
  • 1 1/2 cana faina
  • 1 1/2 lgt praf de copt
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 ml lapte
  • 40 g unt
  • 50 g cacao
  • 2 lgt esenta de vanilie
  • Crema:
  • 1 kg frisca lichida
  • 1 1/2 cana zahar
  • 100 g flori de salcam
  • 10 cirese
  • Sirop:
  • 1 1/2 lg miere de salcam
  • 350 ml apa
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu flori de salcam:

Blat:

Gasiti modul de preparare si in imagini aici.

1. Intr-un vas punem laptele, ciocolata si untul pe aragaz, la foc mic, pana se topesc.

2. Separam albusurile de galbenusuri.

3. Batem albusurile spuma cu 1 cana de zahar.

4. Batem galbenusurile spuma cu zaharul ramas.

5.Incorporam in galbenusuri mixul de ciocolata, unt si lapte.

6. Cernem faina si cacaoa, putin cate putin, in mixul de galbenusuri.

7. Adaugam si esenta de vanilie in compozitie.

8. Incorporam albusurile batute spuma in compozitie, folosind o spatula.

9. Punem compozitia intr-o tava cu diametrul de 24 cm tapetata cu hartie de copt.

10. Introducem in cuptor (incalzit in prealabil) 40-60 min la 190 °C.


Crema:

1. Spalam florile de salcam si le punem la uscat pe un prosop de hartie.

2. Batem frisca adaugand zahar putin cate putin, pana cand aceasta se ingroasa.

3. Intr-un bol punem cam 55-60 % din frisca si o amestecam cu florile de salcam.

Sirop:

Amestecam mierea cu apa.

Asamblare:

1. Taiem blatul in 3.

2. Insiropam feliile pe masura ce asamblam tortul (prima felie+sirop+frisca + felia 2+sirop+frisca, s.a.m.d.).

3. Punem 1/2 din frisca cu flori de salcam pe prima felie de blat.

4. Pe a 2-a felie punem cealalta 1/2 de frisca cu flori si ciresele taiate in 2 (fara samburi) pe margine (ciresele le acoperim cu putina frisca). 

5. Utima felie o insiropam mai putin...

6. Dati la frigider 1 h inainte de a imbraca tortul cu frisca simpla. (eu am sarit acest pas ... si nu a fost prea bine).

7. Dupa ce ati imbracat tortul introduceti-l in frigider cel putin 6 h (pentru ca imi veneau musafiri n-a avut timp sa se raceasca.. a stat cam 2-3 h :).

 

 

 

 

TIPS-URI

1

E mult mai bun dupa o zi de stat in frigider ... simt aromele mult mai bine.

2

Pastrati-va crema si pentru ornat (eu am uitat... si am cumparat un tub de frisca pt ca n-am mai gasit ... :( bad ideea)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu flori de salcam" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Ina 1

30.05.2012, 18:21

ce bunatate!

_Alina_ 1

30.05.2012, 18:34

Asa e Ina, multumesc!

mihaelar63 1

07.03.2013, 02:33

Inedit si tentant !!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu frisca