Tort "Kodrit Kadir"

de Geanina87 in Torturi, 26 Iun 2013 | 52415 vizualizari

 

By Sabina... pe care o imbratisez cu drag pentru aceasta minunata reteta >:D< Pot sa va spun ce e cel mai simplu tort facut de mine. Blatul insiropat, crema de zahar ars si caramelul se imbina intr-o armonie perfecta care da un gust extraordinar de bun si racoritor. Merita incercat!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 1 ou
  • 100 g zahar
  • 100 g faina
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingura ness
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1/2 esenta rom

Crema de zahar ars:

  • 5 oua
  • 800 ml lapte
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1/2 esenta rom
  • 200 g zahar

Caramel:

  • 5 linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Kodrit Kadir":

Blat: Amestecam cu un tel oul, zaharul, laptele, uleiul si esenta de rom, peste care adaugam faina amestecata cu cacaoa,praful de copt si ness-ul. Omogenizam bine totul si lasam deoparte.

Crema de zahar ars: Mixam zaharul( si zaharul vanilat) cu ouale, peste care adaugam laptele si esenta de rom.

Caramelul: Intr-un alt vas caramelizam cele 5 linguri de zahar si lasam sa se racoreasca, apoi peste, punem compozitia pentru crema de zahar ars, iar la final adaugam compozitia pentru blat.Aceasta din urma, se va ridica la suprafata. Vasul se introduce in cuptorul preincalzit la 160° si se lasa pentru 40-45 minute.Recomand testul scobitorii :) .Lasam tortul sa se raceasca bine( nu ca mine :))  ), dupa care il rasturnam pe un platou. E absolut delicios cand e rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Kodrit Kadir"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (60)

Geanina87 1

02.07.2013, 16:24

reisnaor_2006 1

19.03.2015, 22:39

Geanina87 1

20.03.2015, 19:49

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

ieri la 18:32

Andive caramelizate cu mozarella și pătrunjel verde - Aperitiv usor si gustos

pe 10.11 la 10:23

Pui prajit de casa – Cum sa prepari o crusta crocanta si savuroasa

pe 10.11 la 09:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Zebra cu inghetata