Tort cu crema ganache si capsuni

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 9 Iun 2013 | 18065 vizualizari

 

De foarte mult timp nu am mai postat nimic, din lipsa timpului, dar promit sa ma revansez in curand, acest tort l-am facut de Sf. Constantin si Elena, este un tort simplu, dar extrem de gustos.

 

INGREDIENTE

pentru blat:

  • 6 oua
  • 300 g de zahar
  • 6 linguri lapte
  • 1 praf de copt
  • 6 linguri de ulei
  • 50 g cacao
  • 250 g faina
  • esenta rom

pentru crema ganache:

  • 400 g ciocolata amaruie
  • 420 ml frisca lichida
  • in plus:
  • 300 - 400 g capsuni

pentru glazura:

  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 unt
  • 4 linguri lapte
  • 4 linguri zahar

pentru ornat:

  • 150 frisca capsuni
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema ganache si capsuni:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta , faina amestecata cu praful de copt si cacao, dupa care omogenizam bine compozitia cu o spatula.
Punem compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu hartie de copt ( 20/20 cm) si o dam la cuptorul preincalzit cca 30 min la foc mediu.
Intre timp pregatim crema:
Rupem ciocolata bucatele mici si o punem intr-un vas, peste care turnam frisca lichida.
Punem vasul pe foc si aducem la punctul de fierbere ( atentie, nu trebuie sa fiarba! ) omogenizam compozitia si lasam sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit bine o mixam pana isi dubleaza volumul si incepe sa se deschida la culoare.
Taiem blatul de tort in 3.
Il insiropam cu lapte indulcit sau un sirop oarecare si incepem asamblarea, blat-crema-1/2 capsuni taiate cubulete-blat-crema - restul capsunilor-blat.
Turnam glazura ( toate ingredientele puse pe foc pana se topeste ciocolata ) si ornam cu frisca si capsuni ( optional )

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema ganache si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu frisca , fructe si glazura de ciocolata