Am mai facut de 2 ori prajitura asta. Prima data a iesit bine dar nu foarte inalta ptr ca am o tava prea mare, a doua oara n-a iesit deloc, adica am mancat-o direct din tava cu lingurita:)) Apoi am vazut reteta de la Furnicuti si mi s-a parut ca modul de preparare ar fi mai ok asa ca de acum inainte doar asa o s-o fac. Vedeti ce a iesit...
Se pune la topit intr-o craticioara untul cu zaharul si 3 linguri de lapte. Dupa ce s-a topit se lasa la racit, apoi se adauga galbenusurile pe rand amestecand bine, coaja de portocala sau lamaie, faina si restul de lapte care nu trebuie sa fie rece de la frigider ci la temperatura camerei.
Albusurile se mixeaza bine cu un praf de sare 3-4 minute la putere maxima, apoi se adauga la restul ingredientelor amestecand usor de jos in sus. Nu se amesteca pana la incorporarea completa ca sa ramana pufoasa la suprafata.
Se tapeteaza cu hartie de copt o tava de tort de 22 cm diametru, se toarna compozitia in ea si se da la cuptor ptr 50 de minute la foc minim. Se lasa sa se raceasca, se pudreaza cu zahar praf si se portioneaza.
Pofta buna!