Desert Baked Alaska

de Geanina87 in Torturi, 29 Mai 2013 | 79708 vizualizari

 

Azi implinesc 3 ani de la casatorie si cum se putea altfel sa sarbatoresc fara un tort mai "special"? Am ales Baked Alaska, pentru ca era pe lista de asteptare si pentru ca e ceva diferit de pana acum. Multumesc, Gaby, pentru reteta si pentru gustul minunat pe care il are acest tort perfect in zilele calduroase!

 

INGREDIENTE

Inghetata:

  • 6 galbenusuri
  • 200 g ciocolata alba
  • 1 lingura de unt
  • 4 linguri zeama de lamaie
  • esenta de vanlie
  • 400 ml frisca lichida
  • 150 g zahar

Caramel:

  • 5 linguri zahar
  • 150 ml frisca lichida
  • 1 lingura unt

Blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt

Bezea:

  • 6 albusuri
  • 6 linguri de zahar
  • plus 2 linguri coniac
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Baked Alaska:

Incepem cu inghetata: Galbenusurile si zaharul le punem pe foc mic, amestecand continuu, pana se topeste zaharul.Ciocolata o taiem bucatele si impreuna cu untul o topim pe baie de aburi. Cand se racesc galbenusurile si ciocolata, le amestecam cu frisca batuta tare si esenta de vanilie. Tapetam un bol cu folie alimentara si turnam jumatate din compozitia de inghetata si dam la congelator pentru jumatate de ora.

Caramelul: Zaharul il punem intr-o cratita pe foc mediu si amestecam pana cand isi schimba culoarea. Luam de pe foc, adaugam untul si frisca lichida, amestecam repede, apoi punem din nou pe foc pana cand caramelul e topit complet. Lasam sa se raceasca, apoi il turnam peste inghetata care e la congelator. Dam din nou la rece pentru 20 minute, dupa care punem restul de inghetata ramasa amestecata cu zeama de lamaie si "uitam" de ea in congelator. Eu am lasat o noapte.

Pentru blat: Am batut albusurile spuma tare. Galbenusurile le-am mixat cu zaharul, apoi am pus uleiul si le-am incorporat cu albusurile. Faina am amestecat-o cu praful de copt si am adaugat-o in ploaie peste compozitie. Aceasta din urma am impartit-o in doua. Intr-una din parti am pus cacaua si am omogenizat si cu ajutorul a doua pungi de umplut am facut cercuri ca in imagine, intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Am dat la cuptorul preincalzit la 180° pana cand a trecut testul scobitorii. Am lasat blatul pana a doua zi, l-am stropit cu doua linguri de coniac, apoi am rasturnat inghetata peste el. L-am acoperit cu bezeaua pe care am facut-o mixand albusurile spuma tare impreuna cu zaharul putin cate putin. Am dat totul la cuptorul preincalzit la 200° pentru 5 minute, atat cat bezeaua sa isi schimbe culoarea. 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Baked Alaska" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (57)

Geanina87 1

16.06.2014, 20:20

Nu, daca ai un cuptor electric bun si setezi temperatura la 200°C.Daca nu ai incredere, poti folosi un pistol cu gaz

Ancutsa 1

04.05.2017, 10:00

Foarte frumos!

Geanina87 1

09.05.2017, 10:44

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de inghetata cu capsuni si vanilie.