Tort cu cremă de zahăr ars şi frişcă

de Crista_Luca in Torturi, 1 Ian 2011 | 23043 vizualizari

 

Va doresc un an mai bun, multa sanate, fericire si tot ce va doriti! LA MULTI ANI! si acest tort este de la Criss ! multumesc Cristina ! sursa --- http://www.bucataras.ro/retete/14075/tort-cu-crema-de-zahar-ars-si-crantz.html

 

INGREDIENTE

Crema de zahar ars:
  • 15 linguri de zahar pentru a carameliza si tapeta cratita
  • 10 oua
  • 7 linguri zahar
  • 1 litru lapte
  • 1 zahar vanilat
Blatul:
  • 5 oua
  • 5 lg zahar
  • 5 lg faina
  • 1 plic zahar vanilat
Pentru a orna tortul:
  • 200 ml frisca
  • crantz facut din zahar ars si alune 
  • bulinute albe - rafaello
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu cremă de zahăr ars şi frişcă:

Cele 15 linguri de zahar se caramelizeaza si se tapeteaza o cratita de care sa nu va fie mila ca o stricati.

Crema: Am batut ouale cu zaharul, zaharul vanilat si laptele si se torna in cratita tapetata cu zaharul  caramelizat. Si se pune la cuptor minim 30 minute. Crema este gata cand s-a inchegat.

Baltul: se separa ouale, semixeaza albusurile spuma tare, se adauga zaharul si valinia. Apoi se adauga faina, si se amesca cu o lingura de sus in jos.Se toarna compozitia de blat peste crema scoasa din cuptor, se introduce din nou, si se coace aproximativ 30 minute. este gata cand trece testul scobitorii.

Se lasa la racit, apoi se pune cratita in frigider, si se lasa sa stea de seara pana dimineata.

Apoi se rastoarna si se lasa cratita deasupra in vreo 2 ore sa se insiropeze bine blatul de tort cu siropul de zahar ars.

Se topeste putin zahar intr-o cratita mica  si se adauga alunele. se toarna amestecul pe o hartie de copt si e lasa la racit pt a se intari. Apoi se marunteste bine, si e gata crantzul!

se orneaza tortul dupa preferinta.

eu am avut rafaello si le-am facut mai mici, cateva pt a orna tortul ..dar fara cocos deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cremă de zahăr ars şi frişcă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu 3 feluri de crema.