Tort cu cremă de zahăr ars şi frişcă

de Crista_Luca in Torturi, 1 Ian 2011 | 22976 vizualizari

 

Va doresc un an mai bun, multa sanate, fericire si tot ce va doriti! LA MULTI ANI! si acest tort este de la Criss ! multumesc Cristina ! sursa --- http://www.bucataras.ro/retete/14075/tort-cu-crema-de-zahar-ars-si-crantz.html

 

INGREDIENTE

Crema de zahar ars:
  • 15 linguri de zahar pentru a carameliza si tapeta cratita
  • 10 oua
  • 7 linguri zahar
  • 1 litru lapte
  • 1 zahar vanilat
Blatul:
  • 5 oua
  • 5 lg zahar
  • 5 lg faina
  • 1 plic zahar vanilat
Pentru a orna tortul:
  • 200 ml frisca
  • crantz facut din zahar ars si alune 
  • bulinute albe - rafaello
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu cremă de zahăr ars şi frişcă:

Cele 15 linguri de zahar se caramelizeaza si se tapeteaza o cratita de care sa nu va fie mila ca o stricati.

Crema: Am batut ouale cu zaharul, zaharul vanilat si laptele si se torna in cratita tapetata cu zaharul  caramelizat. Si se pune la cuptor minim 30 minute. Crema este gata cand s-a inchegat.

Baltul: se separa ouale, semixeaza albusurile spuma tare, se adauga zaharul si valinia. Apoi se adauga faina, si se amesca cu o lingura de sus in jos.Se toarna compozitia de blat peste crema scoasa din cuptor, se introduce din nou, si se coace aproximativ 30 minute. este gata cand trece testul scobitorii.

Se lasa la racit, apoi se pune cratita in frigider, si se lasa sa stea de seara pana dimineata.

Apoi se rastoarna si se lasa cratita deasupra in vreo 2 ore sa se insiropeze bine blatul de tort cu siropul de zahar ars.

Se topeste putin zahar intr-o cratita mica  si se adauga alunele. se toarna amestecul pe o hartie de copt si e lasa la racit pt a se intari. Apoi se marunteste bine, si e gata crantzul!

se orneaza tortul dupa preferinta.

eu am avut rafaello si le-am facut mai mici, cateva pt a orna tortul ..dar fara cocos deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cremă de zahăr ars şi frişcă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (46)

mihaelar63 1

15.02.2011, 21:32

uf , preferatul meu

gaby_duceag 1

15.06.2011, 17:15

De ziua ta eu vreau de aici ))))

Angelina_Elena 1

23.01.2012, 14:57

un adevarat deliciu!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Amandina