Imi plac torturile , dar nu imi place sa stau in bucatarie ore intregi...mai ales acum , cand e cuptor afara!
Si totusi, m-a chemat datoria de matusa!
So...
Fructele se spala sau se decojesc , dupa caz, apoi se taie cubulete si se pun la scurs intr-o sita.
Branza mascarpone se bate cu zaharul pana cand devine spumoasa.
Bati frisca de jumatate si mixezi apoi impreuna cu crema de branza, pana cand obtii o crema pufoasa.
Pastrezi 1/4 din crema pentru ornat, iar in restul adaugi 3/4 din fructe si amesteci usor , de jos in sus, cu o spatula sau o lingura de lemn. Dai crema la rece.
Siropul de copot il diulezi 1:1 cu apa.
Forma pentru tort o tapetezi cu folie.
Asezi 1/2 din cantitatea de crema pe fundul tavii si uniformizezi cu spatula.
Cotinui cu piscoturi insiropate, apoi adaugi restul de crema si termini cu piscoturi.
Dai tava la rece pentru 2 ore.
Rastorni tortul pe un platou suficient de mare .
Iti pregatesti piscoturile si decoratiunile pentru tort.
Ciocolata o rupi bucatele si o topesti pe baie de aburi. Cand s-a topit adaugi 50 ml frisca lichida si omogenizezi bine. Inmoi cate un capat al piscoturilor in glazura si presari confetti-urile, apoi le asezi unul langa altul in jurul tortului. S-ar putea sa fie nevoie sa mai incalzesti putin glazura la un moment dat, daca nu te misti destul de repede.
Cand ai terminat de randuit piscoturile le legi cu o funda.
Decorezi suprafata tortului cu crema si fructe si dai la rece pana cand va fi servit alaturi de cei dragi.
P.S. Poti folosi orice fructe vrei. La mine kiwi-ul a fost "ingredientul obligatoriu"...