Desert delicios cu blat din bezea

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 8 Ian 2011 | 6777 vizualizari

 

am vazut la criss un tort cu blat din bezea si mi-a ramas in minte, am facut si eu un desert delicios, nu arata asa bine ca l-am facut la repezeala, insa va asigur ca a fost foarte bun!

 

INGREDIENTE

pt baltul de bezea:

  • 4 albusuri
  • 1 pahar de zahar
  • 1 lingurita amidon
  • 1 lingurita otet
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie

pt crema:

  • glazura de ciocolata
  • un plic budinca cu gust de frisca
  • 500 ml lapte
  • un cub de unt
  • esenta de lamaie
  • bomboane de pom de pus deaupra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert delicios cu blat din bezea:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

Cand spuma incepe sa se intareasca se adauga zaharul si esenta de vanilie si mixam pana obtinem o spuma tare si lucioasa,

la sfarsit punem amidonul stins in otet.

In tava tapetata cu hartie de copt se toarna compozitia si se da la cuptor la foc foarte mic cu usa cuptorului intredeschisa, pentru a se intari si a se usca incet.

Pentru ca bezeaua sa iasa bine aceasta trebuie uscata, nu coapta.

Dupa ce am scos bezeaua din cuptor o lasam sa se racoreasca si o glazuram cu ciocolata topita sau cu ciocolata topita in lapte si unt.

Pregatim budinca conform instructiunilor de pe pachet, iar la sfarsit adaugam untul.

O lasam la racit, dupa care o turnam peste bezeaua glazurata.

Deasupra ornam cu boamboane de pom taiate feliute subtiri sau fiecare dupa preferinta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert delicios cu blat din bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu mango si mousse de piersici