am vazut la criss un tort cu blat din bezea si mi-a ramas in minte, am facut si eu un desert delicios, nu arata asa bine ca l-am facut la repezeala, insa va asigur ca a fost foarte bun!
pt baltul de bezea:
pt crema:
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
Cand spuma incepe sa se intareasca se adauga zaharul si esenta de vanilie si mixam pana obtinem o spuma tare si lucioasa,
la sfarsit punem amidonul stins in otet.
In tava tapetata cu hartie de copt se toarna compozitia si se da la cuptor la foc foarte mic cu usa cuptorului intredeschisa, pentru a se intari si a se usca incet.
Pentru ca bezeaua sa iasa bine aceasta trebuie uscata, nu coapta.
Dupa ce am scos bezeaua din cuptor o lasam sa se racoreasca si o glazuram cu ciocolata topita sau cu ciocolata topita in lapte si unt.
Pregatim budinca conform instructiunilor de pe pachet, iar la sfarsit adaugam untul.
O lasam la racit, dupa care o turnam peste bezeaua glazurata.
Deasupra ornam cu boamboane de pom taiate feliute subtiri sau fiecare dupa preferinta.