Prepararea cremei:
Se incepe cu crema pentru ca trebuie racita.
Intr-un bol se amesteca galbenusurile cu zaharul vanilat si faina, avand grija sa nu facem cocoloase.
Apoi se toarna laptele mixand bine.
Compozitia formata se pune la foc mic amestecand cu telul mereu pentru a nu se prinde de fundul cratitei.
Se lasa pe foc pana incepe sa se ingroase bine, apoi se lasa la racit.
Intre timp, cat se raceste crema se freaca untul spuma impreuna cu zaharul pudra.
Se freaca pana cand nu se mai simte zaharul.
Cand crema s-a racit de tot se adauga treptat peste unt si se freaca bine .
Crema facuta se imparte in doua parti.
Se scot visine din compot si se lasa la scurs.
Dupa ce s-au scurs visinile se adauga intr-una din portii si se mixeaza bine.
Astfel avem doua creme, o crema de visine si una de vanilie.
Prepararea blatului:
Se spala bine ouale si se separe galbenusurile de albusuri.
Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul.
Apoi se adauga galbenusurile, cacaoa, romul si praful de copt si se bate bine.
Se adauga faina ,se amesteca bine .
Aluatul se imparte in doua parti egale si se toarna, una cate una, intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se baga la cuptor la foc mic si se lasa circa 15 min.. Se probeaza cu scobitoarea, sa nu fie lipicioasa.
Dupa ce am facut blaturile, le insiropam si le ungem cu crema. Primul strat va fi cel de vanilie apoi cel de visine.
Peste stratul de crema de visine se pune frisca, se rade ciocolata si se orneaza cu visine din compot.
Pofta buna!