Desert tort cu mac si crema de visine si mascarpone

de Anett in Torturi, 22 Apr 2017 | 5191 vizualizari

 

Delicii de Paste

 

INGREDIENTE

  • 300 gr mac macinat
  • 120 gr faina graham
  • zestul unei lamai
  • 1 plic praf de copt
  • 180 gr unt
  • 8 ou
  • 200 gr zahar
  • 500 gr mascarpone
  • 500 ml frisca lichida
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 500 ml suc de visine
  • 400 gr visine fara samburi
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu mac si crema de visine si mascarpone:

In primul rand, amestecam faina, praful de copt, zestul lamaii cu macul macinat.

Cu un mixer, amestecam bine untul cu 50 gr zahar, apoi adaugam galbenusurile unul cate unul. 

Batem spuma albusurile si adaugam treptat 150 gr zahar, apoi amestecam cu grija cu amestecul de unt.

Adaugam treptat amestecul de faina - mac, amestecand continuu cu o lingura. Turnam compozitia intr-o tava unsa si presarata cu faina. 

Introducem tava in cuptorul bine incins si lasam timp de 30 de minute. Cand s-a rumenit suprafata blatului, introducem o scobitoare in blat, ca sa verificam daca e copt.

Intre timp, amestecam praful de budinca cu 3 linguri de zahar, treptat introducem si sucul de visine si punem pe foc mic. Amestecam continuu pana devine cremoasa, introducem visinele fara samburi si lasam sa raceasca.

Batem frisca lichida si adaugam mascarpone treptat, apoi cu o lingura, amestecam bine.

Cand blatul s-a racit, il taiem in jumatate.

Pe un platou, asezam primul blat, ungem cu compozitia de frisca, apoi cu in strat de budinca de visine, apoi iarasi un strat de frisca. Asezam cu grija, pe cel de al doilea blat si ungem deasupra tortului cu compozitia de frisca ramasa.

Decoram tortul cu bucati de visine.

 

TIPS-URI

1

Cantitatile sunt pentru o tava rotunda de 24 cm.

2

In loc de mascarpone, se poate folosi si smantana groasa, strecurata timp de cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu mac si crema de visine si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu visine si ciocolata