tortul nostru festiv la trecerea intre ani 2010-2011
1. Jumatate de cana de zahar se caramelizeaza intr-o cratita si se roteste vasul, sa fie imbracati peretii, dupa care se lasa la racit. Atentie sa nu se inchida prea tare la culoare, pentru ca va fii amar.
2. Se bat la mixer ingredientele pentru crema, apoi se toarna in oala cu caramel tapetata.
3. Se pun in cuptorul preincalzit, la foc mediu, aprox 20 min, cat sa se coaca pe jumate.
4. Se face un blat: se bat albusurile spuma cu zaharul, ca pentru bezea, se adauga restul de ingrediente: galbenusurile, uleiul si faina amestecata cu praful de copt.
5. Se scoate crema din cuptor, se toarna peste compozitia de blat si se da iar la cuptor pentru 30 min.
6. Se lasa la racit in vasul in care s-a copt, apoi se rastoarna cu grija pe un platou (prin rasturnare: se pune un platou deaspupra vasului si se rastoarna brusc).
7. Se orneaza cu frisca si diverse ornamente....dupa preferinte