Tort cu crema de mascarpone si capsuni

de Oana in Torturi, 18 Mai 2015 | 9993 vizualizari

 

Un tort fin si rafinat, extrem de aromat si racoritor :) 

 

INGREDIENTE

  • Blat:
    • oua- 4 buc
    • zahar- 8 linguri
    • lapte- 4 linguri
    • ulei- 4 linguri
    • faina- 6 linguri
    • cacao- 2 linguri
    • praf de copt- 1 pliculet
    • un praf de sare
    Crema:
    • mascarpone- 200 gr
    • ciocolata alba- 80 gr
    • crème patisserie- 200 ml
    • piure de capsuni dat prin sita- 4 linguri (obtinut sin 200 gr capsuni proaspete)
    • capsuni proaspete- 200 gr
    • gelatina- 1 pliculet
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de mascarpone si capsuni:

  • Pregatiti mai intai blatul. Bateti albusurile cu un praf de sare  pana devin pufoase

  • Adaugati apoi treptat zaharul si mixati pana obtineti o bezea pufoasa si lucioasa

  • Mixati apoi galbenusurile cu uleiul

  • Adaugati apoi laptele peste galbenusuri

  • Rasturnati galbenusurile peste albusuri si amestecati usor, cu o spatula, de jos in sus

  • Amestecati faina cu praful de copt si cacao si puneti putin cate putin peste amestecul de albusuri, amestecand usor cu spatula

  • Tapetati cu hartie de copt o forma de tort cu pereti detasabili si rasturnati cu grija compozitia

  • Coaceti blatul in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 45 de minute

  • Faceti testul cu scobitoarea si lasati apoi blatul sa se raceasca putin in forma, dupa care il puteti scoate si lasa la racit pe un grilaj

  • Cat timp se raceste blatul pregatiti crema

  • Piureul de capsuni il pregatiti cu ajutorul Hand Blenderului Breville, pasand aproximativ 200 gr de capsuni proaspete, apoi il treceti prin sita

  • Puneti intr-o craticioara 100 ml de frisca lichida si incalziti-o pe foc, dar fara sa o fierbeti

  • Turnati apoi frisca peste ciocolata alba rupta bucatele si amestecati pana se topeste, apoi lasati la racit

  • Mixati branza mascarpone  pana devine pufoasa, apoi adaugati ciocolata topita si racita, putin cate putin

  • Mixati restul de frisca (100 ml) pana devine pufoasa si incorporati-o incet in crema de mascarpone, amestecand cu o spatula

  • Adaugati la final piureul de capsuni

  • Hidratati gelatina cu 100 ml apa rece, lasati-o sa se umfle, apoi topiti-o in baie de aburi si lasati-o putin la racit inainte de a o adauga peste crema

  • Amestecati crema usor si lasati-o la frigider 15 minute

  • Taiati blatul in doua, puneti prima parte inapoi in forma de tort si montati inelul detasabil

  • Taiati in doua capsunile si asezati-le pe blat, apoi adaugati crema, al doilea blat si restul de crema

  • Ornati cu capsuni si lasati tortul la frigider cateva ore inainte de a-l taia

 

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de mascarpone si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata si capsuni