Pentru ca astazi implinesc 2 ANI de la casatorie, m-am gandit ca nu poate lipsi tortul si sampania. Crema am facut-o dupa reteta lui Miha, iar pe aceasta cale vreau sa ii multumesc, pt ca a iesit tare buna. Trandafirasii i-am facut din plastilina de ciocolata http://www.bucataras.ro/retete/plastilina-de-ciocolata-33018.html (reteta lui Anomisana). Multumesc Ana!
Separam galbenusurile de albusuri. Batem albusurile spuma, apoi mixam galbenusurile cu zaharul. Incorporam albusurile cu galbenusurile, adaugam faina amestecata cu praful de copt, cacaoa si esenta de rom, amestecand usor cu un tel de jos in sus. Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit.
Dupa ce am terminat cu blatul, facem crema: Mixam galbenusurile cu zaharul, dupa care adaugam 2 linguri de lapte. Se pun la bain-marie, iar cand incepe sa se ingroase se pune ciocolata si se amesteca pt a se omogeniza. Se lasa la racit dupa care se adauga branza mascarpone, zeama de la o jumatate de lamaie si frisca batuta. Incorporam si...gata crema.
Taiem blatul in 3, il insiropam cu compot, suc sau un sirop din apa, zahar si esenta de rom, dupa care punem blat,crema,blat, crema si iar blat.
Il putem orna dupa inspiratie.Din pacate eu nu prea sunt experta in ornamente...