Tort cu crema de lapte condensat

de Xandrinne in Torturi, 26 Aug 2011 | 7905 vizualizari

 

Pentru crema de lapte am cautat idei pe blogul lui Miha si al Biancai.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua,
  • 120 g zahar,
  • 110 g faina,
  • 10 g cacao,
  • un praf sare,
  • esenta de vanilie.
  • Crema de lapte condensat:
  • 100 ml lapte
  • 3-4 frunze de menta
  • 150 ml lapte condensat
  • 200 ml frisca
  • 1 plic gelatina
  • 1 lingura miere
  • Ganache:
  • 1 ciocolata amaruie (100 g)
  • 200 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de lapte condensat:

Mai intai m-am ocupat de ganache. Am incalzit putin frisca pe foc, am adaugat ciocolata rupta in bucati si am amestecat pana s-a topit aceasta din urma, fara sa las frisca sa fiarba. Am dat amestecul obtinut la rece. Cateva ore.

Am pregatit blatul: am mixat timp de 25 de minute ouale impreuna cu zaharul, esenta si sarea. Am adaugat apoi faina cernuta impreuna cu cacaua, treptat, amestecand usor cu lingura de lemn, de jos in sus. Compozitia odata omogenizata am turnat-o in tava tapetata cu hartie de copt. Am copt blatul timp de 35 de minute la 170 de grade. (pentru siguranta faceti testul scobitorii).

Am pus la fiert 50 ml lapte impreuna cu frunzele de menta; la primul clocot am oprit focul si am lasat menta sa pluteasca in lapte.

Am amestecat laptele condensat cu mierea si restul de 50 ml lapte.

Am adaugat si laptele fiert cu menta, dar strecurat.

Am hidratat gelatina timp de 10 minute in apa rece (cateva linguri), apoi am pus-o la bain marie pana s-a lichefiat; am turnat-o apoi in amestecul de lapte condensat.

Am batut bine frisca si am incorporat-o in amestecul de lapte. Am dat compozitia la frigider, sa se intareasca putin.

Am taiat blatul in trei.

Am montat tortul ajutandu-ma de inelul detasabil al formei de copt: felie de blat, insiropata (sirop clasic: apa, zahar, esenta de rom), 1/2 crema de lapte condensat, felie de blat, insiropata, 1/2 crema de lapte, felie de blat, insiropata.

Am dat la rece (minim 3 ore).

Am scos ganache-ul din frigider si am mixat pana compozitia a devenit cremoasa.

Am detasat inelul formei de copt si am uns tortul deasupra cu crema ganache; pe margine am uns cu frisca si apoi am decorat cu putina ciocolata rasa.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de lapte condensat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Xandrinne 1

28.08.2011, 09:03

Va multumesc!

Lau 1

29.08.2011, 13:13

bun

cri_78 1

29.09.2011, 14:56

dar pt blat nu pui praf de copt sau drojdie? cum creste ca sa-l poti taia in trei? as vrea sa-l fac si eu .te rog imi raspunzi?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort de ciocolata cu capsuni (la rece)