Inainte de a ne apuca de blat topim ciocolata pentru frunze, dupa care spalam bine frunzele, le stergem cu un servetel, iar cu ajutorul unei pensule ungem partea cu nervurile mai pronuntate ( adica pe dosul frunzei ) cu un strat de ciocolata si le dam la frigider pana se intareste ciocolata, dupa care mai aplicam un strat de ciocolata topita ( daca s-a intarit ciocolata o puneti putin pe foc sau la microunde si se inmoaie fara probleme), dam din nou la frigider, cel mai bine ar fi sa facem aceasta treaba cu o seara inainte, pentru a se putea intari foarte bine ciocolata.
Cand ciocolata este intarita desfacem usor frunza, astfel ramanad stratul de ciocolata care a luat forma frunzelor.
Pregatim blatul:
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul in ploaie, apoi galbenusurile unul cate unul, faina si omogenizam compozitia. Turnam compozitia intr-o forma dreptunghiulara de 20/30 cm si coacem la foc mic pana trece testul scobitorii. Dupa ce s-a racit il taiem in 2.
Pregatim crema:
Desfacem amidonul cu un pahar de lapte rece, iar restul de lapte il punem la fiert impreuna cu zaharul, ciocolata rupta bucatele si vanilia, cand a inceput sa fiarba turnam amidonul in fir subtire si amestecam continuu ca sa nu se prinda, trebuie sa iasa ca o budinca, luam de pe foc si o lasam sa se raceasca.
Untul moale ( la temperatura camerei) il mixam cu zaharul pudra.
Dupa ce s-a racit crema de lapte opunem peste unt si mixam pana se omogenizeaza, dam la rece cateva minute.
Pregatim siropul:
Caramelizam zaharul, peste care punem laptele si capucino, lasam sa se raceasca.
Insiropam primul blat, punem crema, urmatorul blat insiropat si iar crema.
Pregatim glazura neagra:
Punem toate ingredientele la foc mic, amestecand continuu, pentru a nu se prinde, pana cand se topeste ciocolata si se omogenizeaza bine. Luam de pe foc si lasam sa se racoreasca usor.
Intindem glazura peste ultimul strat de crema.
Imediat topim si ciocolata alba, dupa care cu o punga facem liniute drepte, pe toata suprafata tortului, dupa care cu un cutit trasam alte liniute in sens opus celor albe, astfel formandu-se acoladele :)
Ornam cu frunzele de ciocolata si frunze de menta proaspata.
Dam la frigider cel putin 2-3 ore.
Se taie cu un cutit dat prin apa fierbinte.